website laten maken in alkmaar
Wedstrijden

AZ zonder Gudmundsson richting Tilburg

AZ zal morgenmiddag zonder Albert Gudmundsson afreizen naar Tilburg voor de uitwedstrijd tegen Willem II. Arne Slot geeft aan dat het enkelkwetsuur van de Ijslander erger is dan gedacht: “Heel vervelend. Die zullen we de komende weken helaas niet op het veld zien.”

Fitheid
Verder geeft Slot aan dat de rest van de selectie wel erg fit is en hem en zijn staf blijven verbazen met hun fitheid: “Ze zijn ongelofelijk fit. We zien daar geen enkel verval in. De jongens zijn in staat drie wedstrijden per week te spelen.”

Willem II
De hoofdcoach kijkt uiteraard niet tevreden terug op de afgelopen twee uitwedstrijden tegen de Tilburgers. Eind februari verloor AZ namelijk twee keer in één week op bezoek bij Willem II. “Willem II is onder leiding van Adrie Koster een heel erg verzorgd team, ze spelen verzorgd voetbal vanuit achteruit, met vaak snelle, bewegelijke buitenspelers. Daarnaast zetten ze hoog druk als de tegenstander de bal heeft.” Het draait de laatste weken niet heel lekker bij Willem II, waardoor Slot denkt dat de tegenstander van zondag daarom extra gebrand zal zijn op een resultaat tegen AZ.

Wuytens
Willem II staat na acht speelronden op de negende plek in de Eredivisie. Van de laatste vier duels werd er slechts één keer gewonnen en stonden de Tilburgers drie keer met lege handen. De Griek Pavlidis staat gedeeld tweede op de topscorerslijst, naast Idrissi. Beide aanvallers vonden dit seizoen zes keer het net. Voor Stijn Wuytens is het treffen met Willem II een bijzondere wedstrijd. De centrale verdediger speelde tussen 2013 en 2016 62 wedstrijden voor de Tricolores.
In het kampioensjaar, tien jaar geleden, won AZ met 2-5 op bezoek bij Willem II. ‘Tita-tovenaar’ Moussa Dembélé schoot toen met een prachtige sologoal de 0-4 binnen.

Live volgen
Willem II – AZ begint zondagmiddag om 16.45 in het Koning Willem II Stadion en staat onder leiding van Dennis Higler.

Recente historie
2018-2019: Willem II  – AZ 1-1 (Willem II wint na strafschoppen)

Isak (Willem II), Stengs (AZ)
2018-2019: Willem II – AZ 2-1
Vrousai, Crowley (Willem II), Til (AZ)
2017-2018: Willem II – AZ 0-2 
Seuntjens, Jahanbakhsh
2016-2017: Willem II – AZ 1-1
Falkenburg (Willem II), Luckassen (AZ)
2015-2016: Willem II – AZ 0-2
Janssen 2x

Peter Rus
Over de schrijver

Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar