Wedstrijden

AZ zonder geschorste Clasie naar Arnhem

Jordy Clasie is geschorst tegen Vitesse.

AZ kan vrijdag in het uitduel op bezoek bij Vitesse niet beschikken over Jordy Clasie. De middenvelder pakte tegen Cambuur geel en is daardoor geschorst.

In aanloop naar de competitiehervatting liet Jansen nog in het midden wie de plek van Clasie op het middenveld gaat invullen. “De mogelijkheden heb ik al heel scherp”, vertelt Jansen via de officiële kanalen. “Ik heb deze week gebruikt om te kijken wat het beste past. Clasie is één van de beste middenvelders in de Eredivisie en dus niet makkelijk te vervangen. Maar morgen gaat er ook weer een goede speler op zijn plek spelen.”

Verder kan Jansen nog altijd niet beschikken over een aantal geblesseerden. Tegen Vitesse zijn Zinho Vanheusden, Bruno Martins Indi, Maxim Dekker, Riechedly Bazoer, Dani de Wit en Sam Beukema allemaal nog afwezig. Op de clubkanalen laat Jansen weten dat laatstgenoemde zondag waarschijnlijk weer aansluit bij de groepstraining.

Vitesse

Vitesse is de laatste dagen veelvuldig in het nieuws wegens hun verlopende licentie rondom GelreDome. Op sportief vlak gaat het de Arnhemmers iets meer voor de wind. Voor de winterstop stond het er erg slecht voor, maar inmiddels staan ze dertiende.

AZ en Vitesse stonden een kleine twee maanden geleden nog tegenover elkaar. In Alkmaar eindigde de wedstrijd toen in 1-1, mede door een prachtige treffer van Pavlidis. Voor de laatste overwinning van AZ moeten we helemaal terug naar augustus 2017, toen Weghorst met twee treffers de grote man was voor AZ.

Aftrap verplaatst

Vitesse – AZ zou oorspronkelijk op zondag worden gespeeld, maar door het affiche met Lazio (dinsdag) is deze vervroegd. Vitesse – AZ begint daardoor vrijdag om 20:00 uur. De wedstrijd is live te zien op ESPN.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    0 %