Elftal en Technische staf

AZ zonder geblesseerde Evjen tegen Fortuna

AZ kan donderdag tegen Fortuna Sittard niet beschikken over Håkon Evjen. De Noor is nog herstellende van de overtreding die hij vorige week te verduren kreeg. Ten opzichte van zondag start Beukema weer op de bank.

Håkon Evjen kreeg vorige week tegen Jablonec een flinke overtreding te verduren. Daarom was de creatieveling er afgelopen weekend tegen Vitesse niet bij. Ook tegen Fortuna Sittard kan Pascal Jansen niet beschikken over Evjen. De hoofdtrainer verwacht dat de N er komend weekend wel weer bij is.

Beukema

Ook Sam Beukema zal niet aan de aftrap staan in Alkmaar. Tegen Vitesse speelde hij nog de volle 90 minuten, maar aangezien AZ morgen weer in het vertrouwde 4-3-3 gaat spelen, zal Beukema genoegen moeten nemen met een plek op de bank. “Sam zit Hatzidiakos en Martins Indi op de hielen, maar is er nog niet voorbij”, vertelt Jansen woensdag tegen het AD. “Martins Indi en Hatzidiakos zijn het vertrouwde duo. De cohesie die zij hebben vind ik belangrijk.”

Sam Beukema zal morgen op de bank beginnen. Foto: Soccrates Images

Linkerrijtje

Mocht AZ morgen winnen van Fortuna, dan klimt het van de twaalfde naar de achtste plaats in de Eredivisie. Daarbij is het maken van doelpunten natuurlijk erg belangrijk. “We missen soms stootkracht voorin”, vertelt Jansen daarover op de clubwebsite. Daarom gaan de Alkmaarders in de winterstop op zoek naar een nieuwe spits. Tegen Fortuna kan AZ niet beschikken over reservespits Jelle Duin. Hij is nog niet fit.

Recente historie

De afgelopen drie ontmoetingen bleven de punten elke keer in Alkmaar. Tijdens de seizoensopener in 2019 werden de Limburgers overtuigend verslagen.

 

2020-2021: AZ – Fortuna Sittard 1-0 
Gudmundsson (AZ)
2019-2020: AZ – Fortuna Sittard 4-0
Vlaar, Idrissi, Boadu, Sugawara (AZ)
2018-2019: AZ – Fortuna Sittard 4-2
Koopmeiners 2x, Til, Idrissi (AZ), Lamprou, Novakovich (Fortuna)

Aftrap

AZ – Fortuna Sittard begint donderdagavond om 18.45 uur. De wedstrijd is live te volgen via ESPN en AZ Radio (JUKE).

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant