website laten maken in alkmaar
Wedstrijden

AZ zonder Druijf richting Mariupol

AZ zal het morgen in de derde voorronde van de Europa League tegen FC Mariupol zonder Ferdy Druijf moeten doen. De spits uit Uitgeest is ziek en reist vandaag niet mee richting Oekraïne. 

De Alkmaarders willen in Oekraïne een vervolg geven aan hun laatste twee wedstrijden, waarin overtuigend werd gewonnen. Zo werd afgelopen donderdag Häcken met 0-3 aan de kant gezet en werd afgelopen zondag de koppositie in de Eredivisie veroverd door een klinkende 4-0 zege op Fortuna Sittard.

Mocht AZ het tweeluik tegen Mariupol winnen, dan zal het in de laatste voorronde van de Europa League aantreden tegen de winnaar van Viktoria Plzen – Royal Antwerp.

Mariupol wist afgelopen weekend met 2-1 te winnen van Oleksandria. Door deze overwinning staat Mariupol achtste in de Oekraïnse competitie. De wedstrijd tegen de Oekraïners zal overigens niet in het eigen stadion van FC Mariupol worden afgewerkt. Mariupol bevindt zich namelijk in een conflictgebied. Het duel zal daarom plaatsvinden in Odessa, 600 kilometer ten westen van Mariupol.

FC Mariupol – AZ begint donderdagavond om 19.00. De wedstrijd zal niet op televisie worden uitgezonden, maar op AZ.nl is een livestream te vinden.

Peter Rus
Over de schrijver

Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar