Elftal en Technische staf

AZ zonder De Wit naar Deventer, nog onduidelijk wie hem vervangt

AZ moet het de komende weken zonder de geblesseerde Dani de Wit stellen. Wie de middenvelder woensdagavond tegen Go Ahead Eagles vervangt, laat Pascal Jansen nog even in het midden.

Dani de Wit viel tegen Fortuna Sittard al in de eerste helft uit met een voetblessure. Winteraanwinst Djordje Mihailovic verving hem voor het restant van de wedstrijd, maar het is nog onzeker of hij vanavond ook weer die plek overneemt. “We zullen er creatief mee omgaan, want de vraag is ook nog even of Mihailovic al een programma van drie wedstrijden in een week aankan”, vertelt Jansen in gesprek met het Noordhollands Dagblad. “Dat moet je niet onderschatten.”

AZ moet het de komende weken zonder de geblesseerde Dani de Wit stellen. Wie de middenvelder woensdagavond tegen Go Ahead Eagles vervangt, laat Pascal Jansen nog even in het midden.

Odgaard of Reijnders ook mogelijk

Met Jens Odgaard en Tijjani Reijnders, die dinsdag zijn contract verlengde, heeft Jansen nog twee opties achter de hand voor de tien-positie. Als hij voor één van die twee kiest, zal er wel moeten worden geschoven in de basiself.

Naast Dani de Wit zijn ook Sem Westerveld, Bruno Martins Indi en Sam Beukema afwezig met een blessure. Wie de positie centraal achterin overneemt, is nog even afwachten. Zinho Vanheusden en Maxim Dekker zijn daar mogelijkheden voor.

Go Ahead Eagles

Tegenstander Go Ahead Eagles is bezig aan een knappe reeks. De ploeg van René Hake is namelijk al dertien wedstrijden op rij ongeslagen. Daar zaten onder meer twee gelijke spelen op bezoek bij FC Twente en Ajax (beiden 1-1) tussen. De Deventenaren hebben een lange voorbereidingstijd gehad voor het treffen met AZ. Hun wedstrijd van afgelopen weekend tegen RKC werd namelijk afgelast door sneeuwval.

De laatste drie ontmoetingen tussen Go Ahead Eagles en AZ op De Adelaarshorst werden allemaal gewonnen door de Alkmaarders. Op 13 februari 2022 was de ploeg van Jansen zelfs met liefst 1-4 te sterk. Er was die wedstrijd een hoofdrol weggelegd voor Sam Beukema, die tegen zijn oude club speelde.

Aftrap

Go Ahead Eagles – AZ begint woensdag om 18:45 uur. De wedstrijd is live te zien op ESPN. Na afloop van de wedstrijd verschijnt een wedstrijdverslag op onze website.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    0 %