Elftal en Technische staf

AZ zonder Clasie en Poku tegen Twente

AZ moet het morgenavond in de uitwedstrijd tegen FC Twente stellen zonder Jordy Clasie, die rood pakte tegen Heracles. Ook Ernest Poku reist niet mee met de Alkmaarders: hij is geblesseerd.

Daags na de teleurstellende nederlaag in Almelo wacht voor AZ alweer het volgende Eredivisie-affiche in het oosten van het land. De Alkmaarders nemen het in de Grolsch Veste op tegen nummer acht FC Twente.

Urgentie

AZ zal die wedstrijd moeten winnen om de negatieve spiraal te doorbreken. “Dat we streven naar betere prestaties, mag duidelijk zijn”, vertelt hoofdtrainer Pascal Jansen op de officiële clubsite. “Het loopt stroef, maar we zien wel degelijk in dat er een bepaalde vorm van urgentie is.”

Het loopt stroef, maar we zien wel degelijk in dat er een bepaalde vorm van urgentie is.

Clasie en Poku

In die belangrijke wedstrijd in Enschede zal AZ het dus moeten doen zonder Jordy Clasie en Ernest Poku. Clasie liep in Almelo tegen een rode prent aan en zal er tegen FC Twente en Go Ahead Eagles niet bij zijn. Mogelijk vervangt Tijani Reijnders hem in de basiself van Jansen.

AZ zal het tegen FC Twente zonder Ernest Poku moeten doen.

FC Twente

FC Twente kent een prima seizoenstart. Uit de eerste vijf wedstrijden pakte de ploeg van Ron Jans zeven punten. Afgelopen weekend werd er nog overtuigend gewonnen op bezoek bij Vitesse (1-4), terwijl de Tukkers in de tweede speelronde een punt pakte tegen Ajax. Opmerkelijk is dat verdediger Robin Pröpper topscorer is met vier doelpunten.

Recente historie

De afgelopen jaren gaat het AZ goed af in de Grolsch Veste. Van de laatste vijf ontmoetingen werd er maar een keer verloren. We nemen je graag mee terug naar februari 2018, toen AZ met 0-4 te sterk was.

2020-2021: FC Twente – AZ 1-3
Danilo (FC Twente), Koopmeiners 2x, Sugawara (AZ)
2019-2020: FC Twente – AZ 2-0
Aburjania, Menig (FC Twente)
2018-2019: FC Twente – AZ 0-4
Jahanbakhsh 2x, Weghorst 2x (AZ)
2016-2017: FC Twente – AZ 1-2
Ünal (FC Twente), Weghorst, Bijen e.d. (AZ)
2015-2016: FC Twente – AZ 2-2
Thesker (FC Twente), Haye, Janssen (AZ)

Aftrap

FC Twente – AZ begint donderdagavond om 21.00 uur en wordt live uitgezonden op ESPN. Na afloop van de wedstrijd zal een wedstrijdverslag te lezen zijn op onze website.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant