Wedstrijden

AZ ziet Champions League hoop vervliegen in Groningen

AZ kan deelname aan de voorronde van de Champions League vergeten na een 0-0 gelijkspel in Groningen. De gasten begonnen nog sterk, maar dat overwicht hield twintig minuten stand. In het restant van de wedstrijd creëerde de ploeg van Jansen bijna geen kans meer, met een logische remise tot gevolg. 

De Alkmaarders begonnen sterk aan de wedstrijd en dwongen de Groningers achteruit. De thuisploeg had grote moeite met de vele bewegende mensen van de bezoekers en het leek wachten op de openingstreffer in het hoge noorden.

Lat

Teun Koopmeiners was na een kwartier dichtbij succes, maar zag zijn vrije trap via de paal en lat terug het veld in stuiten. Halverwege de eerste helft kantelde het spelbeeld echter en kreeg FC Groningen meer grip op de ploeg van Pascal Jansen. Het resulteerde in een wedstrijd die in evenwicht was, zonder grote kansen voor beide goals.

Kansen

Na de pauze veranderde er weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht in een weinig enerverend duel. De kansen waren ook op één hand te tellen. De thuisploeg was dichtbij een treffer, maar zag Svensson op de lijn redding brengen.

In de slotfase van de wedstrijd was duidelijk dat AZ moest winnen gezien de stand in Eindhoven, maar een echt slotoffensief kwam er niet. FC Groningen bleef redelijk eenvoudig overeind, waardoor de Alkmaarders de laatste hoop op deelname aan de voorronde van de Champions League zagen vervliegen.

Karakteristieken

Doelpunten:

Gele kaarten: Te Wierik, Itakura, Van Hintum (FC Groningen) Svensson (AZ)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Clasie, Martins Indi, Wijndal; Midtsjø, Gudmundsson (89′ Goudmijn), Koopmeiners (c); Stengs, Aboukhlal (60’ Boadu), Karlsson (73’ Evjen)

Opstelling FC Groningen: Padt; Dankerlui, Te Wierik, Itakura, Vna Hintum; Lundqvist, El Messaoudi, Matusiwa (c); El Hankouri, Abraham, Da Cruz (83’ Robben)

Foto: Pro Shots | Erik Pasman

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant