Wedstrijden

AZ zet Fortuna Düssseldorf simpel opzij

De laatste wedstrijd in de voorbereiding is er eentje die vertrouwen moet geven voor volgende week, nieuwbakken Bundesliga club Fortuna Düsseldorf werd vanmiddag met een 3-1 nederlaag terug naar Duitsland gestuurd.

In de eerste helft wisten de bezoekers niet goed wat ze overkwam, AZ speelde fris combinatievoetbal en ging vanaf de start op zoek naar het doel van de tegenstander. Het enige wat de Duitsers hier tegenover konden zetten waren de smerige overtredingen van de zeer matige Tobias Levels, die geen kans onbenut liet om wild om zich heen te trappen. Nadat hij een gele kaart pakte voor een charge op Donny Gorter ging hij vrijwel meteen weer in de fout, dit keer vlak buiten de zestien op Jozy Altidore. De Amerikaan nam de vrije trap zelf en schoot deze op Elmiaanse wijze binnen (1-0).

Na een half uur was het weer Levels die op het verkeerde moment aan de noodrem trok, dit keer hield hij Etienne Reijnen vast in het strafschopgebied. De penalty was een logische en ondanks dat de keeper er dichtbij zat tekende Donny Gorter voor zijn tweede penalty doelpunt binnen een paar dagen (2-0). De 2-0 was ook de ruststand.

Ook na rust was AZ de bovenliggende partij, al namen de slordigheden naarmate er meer gewisseld werd wel toe. Nadat Maarten Martens briljant de lat raakte drong Fortuna Düsseldorf aan, maar zonder resultaat. Uiteindelijk viel zelfs de 3-0 voor AZ, Stelios Malezas tikte de bal in eigen doel na weer een goede aanval van AZ-kant. Erik Heijblok die ingevallen was voor Esteban hield vervolgens de Duitsers tot de 80e minuut met briljante reddingen van scoren af. De eretreffer kwam op naam van Ronny Garbuschewski.

De generale voor de uitwedstrijd in de betonbak in Oudekerk aan de Amstel was dus prima, maar helaas moeten we nog een week wachten om erachter te komen of het vertoonde spel van vandaag genoeg zal zijn om die volle winst daar eens te pakken.

AZ – Fortuna Düsseldorf 3-1 (2-0)

Opstelling AZ: Esteban (46. Erik Heijblok); Dirk Marcellis, Niklas Moisander (64. Johann Berg Gudmundsson), Nick Viergever (85. Mattias Johansson), Donny Gorter; Erik Falkenburg (71. Giliano Wijnaldum), Etiënne Reijnen, Adam Maher; Roy Beerens (76. Steven Berghuis), Jozy Altidore (76. Ruud Boymans), Maarten Martens.

Opstelling Fortuna Düsseldorf: Robert Almer (46. Fabian Giefer) ; Tobias Levels, Stelios Malezas, Jens Langeneke (65. Juanan) , Du-Ri Cha (65. Ronny Garbuschewski) ; Adam Bodzek (46.Oliver Fink), Andreas Lambertz, Johannes van den Bergh, Axel Bellinghausen; Nando Rafael (58. Stefan Reisinger), Andrey Voronin (65. Robbie Kruse ).

Scoreverloop: 20. Altidore 1-0, 31. Gorter 2-0 (pen.), 75. Malezas 3-0 (e.d.), 80. Garbuschewski 3-1.

Gele kaart: Levels (Fortuna Düsseldorf).

Scheidsrechter: Pol van Boekel

Toeschouwers: 3.745

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan goed scorende websites en shops met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

  13 Comments

  1. Het was een leuke wedstrijd voor al de eerste helf.
   Ik zie ze volgende week wel winnen van die 020 neuzen

  2. Altidore zal wel flink getraind hebben op het nemen van vrije trappen. Hopelijk schiet hij ze er volgende week ook in.
   Het is wel te hopen dat Maher en Moisander hun normale niveau halen, en dus niet gaan inhouden. Kan niet wachten!!!

   1.  Idd, verwonderde me totaal niet dat zij de zwakke schakels waren…

  3. het is echt belangrijk dat maher blijft !!! belangrijkste schakel.

  4. Mooie zachte vrijtrap van jozy wel matig gekeept hoop wel dat berghuis lv staat en erik eruit en maarten op 10

  5. Achter het doel was het belachelijk leeg. Waar waren alle die hard (nep) supporters? Hulde aan de Duitse supporters die waren er met een mannetje of 300 (gewoon dus 10% van het totaal). 

   1.  Duitsers waren echt wel met meer dan 300! Zeker 1000 man waren 2 vakken!!!

   2.  Wellicht gewoon aan het werk, bij de familie of hee….misschien wel op vakantie!

    Joh doe niet zo spastisch. Het is maar een oefenpotje hoor. Alsof je alleen maar een echte supporter bent als je alle wedstrijden bijwoont. Ik voel me absoluut een echte supporter, maar zie echt niet elke wedstrijd. Thuis wel, maar verder heb ik ook nog een prive en zakelijk leven. Dat verdient zo nu en dan ook nog eens aandacht.

  6. 3-1 lijkt aardig, en bij vlagen was het ook gewoon goed. Toch zie je dat er nog veel rek in zit. Reijnens handelingssnelheid is bijvoorbeeld véél te laag, Falkenburg is te statisch (daar zou Toornstra moeten staan) en Gorter kreeg pas zijn oude bravoure toen hij als middenvelder speelde in de tweede helft. Jozy begint het wel beter te snappen. Beerens zou ik eens als vervanger van Holman proberen. Martens op 10, Falkenburg eruit. Beerens’ rendement als rechterspits is veel te laag. Vorig jaar slechts twee doelpunten…

  7. schandalig dat er zo weinig AZ supporters de moeite namen om naar het stdion te komen slechts 3700 man.
   Al met al heb ik een bij vlagen flitsend AZ gezien, hoop dat iedereen blijft

  8. Zo even de samenvatting gekeken, en ze speelden wel topvoetbal zeg. Daarom hoop ik dat er nu nog hoogstens 1 speler vertrekt en dat AZ Toornstra gaat kopen. Wel leuk om te zien dat Altidore een vrije trap er simpel in schiet. Ik heb het idee dat hij vooruit is gegaan.

  9. Ook mooi voor de wedstrijd Ajax-AZ, en Ajax dus 4-2 verloren van PSV. Ja, dit ligt me wel 🙂

  10. ik ben er geweest, zat op rij 5, kon die eerste smerige overtreding van levels op de voet horen. wat een klap!

  Comments are closed.

  Ook interessant