Wedstrijden

AZ wint zeer makkelijk bij FC Emmen

AZ won vrij makkelijk van FC Emmen. Tijjani Reijnders scoorde hier tegen het elftal uit Drenthe

AZ heeft zojuist vrij makkelijk gewonnen bij FC Emmen, de Alkmaarders domineerden het duel net als tegen NEC, maar maakte de doelpunten dit keer wel (0-3). Toch hadden de Alkmaarder ook vandaag weer veel meer doelpunten kunnen maken, maar het vizier stond niet altijd even scherp. Al met al viel er weinig te klagen en is het een heerlijk gevoel om ook na vijf wedstrijden nog ongeslagen te zijn.

AZ loopt makkelijk uit in Emmen

AZ trad in Emmen aan met dezelfde elf als tegen NEC, dus met Maxim Dekker nog steeds in plaats van de geblesseerde Bruno Martins Indi en Jens Odgaard op de plek van Vangelis Pavlidis.

De eerste goede kans van AZ kwam in de tiende minuut op naam van Jens Odgaard, die een goede voorzet van Milos Kerkez net voorlangs kopte. Na die kans nam AZ steeds meer het heft in handen en dat leverde in de 21e minuut een voorsprong op. Na een splijtende pass van Jordy Clasie liet Jens Odgaard de keeper van Emmen kansloos (0-1).

Jens Odgaard scoort tegen FC Emmen

Jens Odgaard scoort als gelegenheidsspits zijn tweede doelpunt in twee wedstrijden

Niet veel later stond de 0-2 al op het bord, een harde uithaal van Odgaard werd door Oelschlägel gered, maar die kon niet voorkomen dat Dani de Wit de rebound binnen wist te schieten. In de 33e minuut was het weer raak voor de Alkmaarders. Tijjani Reijnders haalde de trekker keurig over na goed breed leggen van Hakon Evjen (0-3).

Vlak voor rust was ook Milos Kerkez nog dichtbij een doelpunt, maar de jonge Hongaar trapte vrij voor de keeper te wild en over. Zo ging AZ rusten met een ongekend fijne 0-3 terwijl FC Emmen daar op tien minuten na goed meedoen, niets tegenover wist te stellen.

AZ op gemak richting de winst

Vlak na de thee moest Jens Odgaard zijn tweede maken tegen FC Emmen. Na een goede onderschepping van Reijnders en prima breedtepass van Myron van Brederode kon de Deen vrij inschieten. Net als Kerkez voor rust deed hij dat echter te wild waardoor de 0-4 nog niet viel. Diezelfde Odgaard was even later nog een keer dichtbij, de gelegenheidsspits draaide een vrije trap schitterend op de lat.

Tijjani Reijnders scoort bijna twee keer tegen FC Emmen

Tijjani Reijnders wipte de bal net naast na een prachtige AZ-aanval

Na deze grote kansen duurde het even voordat AZ weer opdook voor het doel van Eric Oelschlägel. Het was Reijnders die in de 65e minuut zijn wippertje net naast zag gaan na een zeer fraaie combinatie via Odgaard en Dani de Wit. Daarna werd het allemaal een stukje minder en kwam AZ pas in de 85e minuut tot een echte kans. Na een klassieke schiettent-situatie kon Sugawara vrij inschieten, maar de Japanner schoot net als zijn teamgenoten een paar keer deden, vrij wild over.

FC Emmen kwam vlak voor tijd nog wel tot een paar kansen doordat AZ het ietwat liet verslappen. Gelukkig voor Hobie Verhulst kon hij zijn doel vandaag met de 0 de kleedkamer in stappen.

Nog steeds ongeslagen!

Door de winst op FC Emmen blijft AZ ook na vijf wedstrijden in de Eredivisie ongeslagen en neemt het de derde plek op de ranglijst (evenveel punten als nummer twee Feyenoord overigens) in. Volgende week na de wedstrijd in- en tegen Dnipro 1 nemen de Alkmaarders het in eigen huis op tegen directe concurrent FC Twente. Bestel je kaarten nu bij AZ en schreeuw die Tukkers naar een grotere achterstand op de ranglijst!

[foto’s via Pro Shots / Ron Jonker]

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan goed scorende websites en shops met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

    Comments are closed.

    0 %