AZ wint in de Kuip van Feyenoord
*Myron Boadu* of AZ Alkmaar celebrates 1-2 with *Owen Wijndal* of AZ Alkmaar, *Jesper Karlsson* of AZ Alkmaar
Wedstrijden

AZ wint vermakelijke topper van Feyenoord

AZ heeft vanavond verdiend drie punten meegenomen uit Rotterdam. In een vermakelijke topper waren Jesper Karlsson en Myron Boadu (tweemaal) trefzeker namens de Alkmaarders. Door de overwinning wipt de ploeg van Jansen op de ranglijst over Feyenoord heen naar plek vier. 

In een vermakelijke eerste helft golfde het spel op en neer, maar waren de Alkmaarders de bovenliggende partij. Een hoofdrol daarbij was weggelegd voor Gudmundsson. De IJslander speelde uitstekend tussen de linies en stond aan de basis van menig aanval.

Bij de openingstreffer van Karlsson was het dan ook geen verrassing dat Gudmundsson de assist verzorgde. De middenvelder zette de Zweed met een subtiel balletje vrij voor Marsman, waarna het voor de aanvaller een koud kunstje was om de bal binnen te werken.

Handsbal

Na het doelpunt van Kalsson was er gevaar voor beide doelen en werd AZ een ideale mogelijkheid op de 0-2 door de neus geboord door Lindhout. De arbiter weigerde de bal na een duidelijke handsbal van Senesi op de stip te leggen, terwijl de VAR net even een bakkie koffie aan het halen was.

Gelijkmaker

Een kostbare fout, want niet lang daarna maakte Feyenoord de 1-1. Na balverlies op het middenveld zette Toornstra Jorgensen vrij voor de keeper, waarna de aanvaller met het nodige geluk de bal wist binnen te werken.

(L-R) *Myron Boadu* of AZ Alkmaar, *Lutsharel Geertruida* of Feyenoord

Boadu

Na de pauze ging AZ door waar het de eerste helft was gebleven en kwam het rap aan de leiding. Midtsjø zette met een prachtig balletje Boadu vrij voor Marsman, waarna de aanvaller resoluut de bal tegen de touwen joeg. Niet lang daarna konden de Alkmaarders de marge verdubbelen, maar het was Gudmundsson die de bal op onverklaarbare wijze niet wist binnen te werken na een assist van Boadu.

Net als in de eerste helft volgde het antwoord van Feyenoord snel en maakten de Rotterdammers gelijk. Berghuis gaf de bal voor, waarna Diemers zwak uitverdedigen van Sugawara afstrafte. De ploeg van Jansen toonde echter veerkracht en liet zich niet van de wijs brengen.

Voorsprong

Tien minuten na de treffer van Diemers stonden de gasten alweer op voorsprong en wederom was Boadu trefzeker. De spits rondde een voorzet van Stengs beheerst af. Het zou een voorsprong zijn die AZ ook niet meer weg zou geven. Feyenoord wisselde wel aanvallend maar het waren de gasten die de grootste kansen kregen.

Reijnders verscheen na een pass van Boadu alleen voor Marsman, maar de invaller zag zijn inzet op de binnenkant van de paal belanden. In de blessuretijd miste Koopmeiners zelfs nog een strafschop na een overtreding van Senesi op Stengs. Het zou geen dure missers blijken te zijn want de Alkmaarse defensie gaf in de slotfase geen kansen meer weg.

Karakteristieken

Doelpunten: 10′ Karlsson 0-1, 32′ Jorgensen 1-1, 47′ Boadu 2-1, 59′ Diemers 2-2, 69′ Boadu 2-3

Gele kaarten:

Opstelling AZ: Bizot; Sugawara, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal; Midtsjø (90′ Letschert), Gudmundsson, Koopmeiners (c); Stengs, Boadu, Karlsson (81′ Reijnders)

Opstelling Feyenoord: Marsman; Geertruida, Spajic, Senesi, Malacia; Toornstra, Fer, Diemers (76′ Pratto); Berghuis (c), Jorgensen (64′ Linssen), Haps

Foto: Soccrates Images

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant