Wedstrijden

AZ wint van Vitesse en herovert plek vier

AZ heeft vanavond een belangrijke 3-1 zege geboekt op Vitesse. In eigen huis won de ploeg van Jansen door doelpunten van Pavlidis, Karlsson en een eigen goal van Rasmussen. Tronstad scoorde namens de Arnhemmers. Door de overwinning wipt de ploeg uit de Kaasstad weer over Twente heen op de ranglijst naar plek vier. 

AZ heeft vanavond een belangrijke 3-1 zege geboekt op Vitesse. In eigen huis won de ploeg van Jansen door doelpunten van Pavlidis, Karlsson en een eigen goal van Rasmussen. Tronstad scoorde namens de Arnhemmers. Door de overwinning wipt de ploeg uit de Kaasstad weer over Twente heen op de ranglijst naar plek vier. 

De Alkmaarders hadden in de eerste helft een ligt overwicht, zonder dat dat resulteerde in veel kansen. Het mooiste moment van de avond vond halverwege de eerste helft plaats toen de Ben-Side op prachtige wijze Hannes een mooie laatste eer bewees. Pavlidis maakte niet lang hierna op aangeven van Karlsson de 1-0.

Na de pauze oogde AZ gretig en leek het het duel binnen een kwartier in het slot te gooien. Wijndal brak door aan de linkerkant en leek Pavlidis op maat te bedienen. Rasmussen kwam echter net voor de Griek en gleed de bal in zijn eigen doel. Vitesse leek daarmee in de touwen te hangen want aanvallend hadden de Arnhemmers tot dat moment niks in de melk te brokkelen gehad.

Toch kwamen de bezoekers vijf minuten na de 2-0 zowaar terug in de wedstrijd. Uit de kluts tikte Tronstad van dichtbij binnen na een corner. Vitesse drukte de Alkmaarders hierna terug op eigen helft, al hield de defensie van AZ stand. Eenmaal moest de ploeg van Jansen een kans weggeven, maar Vindahl was alert en redde op een inzet na een corner.

Karlsson

In de slotfase kreeg de ploeg van Jansen de controle terug en wist de wedstrijd tien minuten voor tijd definitief te beslissen. Pavlidis werd in het strafschopgebied gevloed, waarna Manschot naar de stip wees. Karlsson ging achter de bal staan en liet Houwen met zijn inzet kansloos.

Toch weigerde Vitesse op te geven en was het aan de paal en Vindahl te danken dat de ploeg van Letsch niet dichterbij kwam. Scoren zouden de Arnhemmers echter niet meer, waardoor AZ drie belangrijke punten bij kan schrijven in de strijd om Europees voetbal.

Karakteristieken

Doelpunten: 32′ Pavlidis 1-0, 58′ Rasmussen (eigen doelpunt) 2-0, 63′ Tronstad 2-1, 83′ Karlsson (strafschop) 3-1

Gele kaarten: Bero, Wittek (Vitesse) Pavlidis (AZ)

Opstelling AZ: Vindahl; Witry (79′ Aboukhlal), Beukema, Martins Indi, Wijndal (c); Midtsjø (69′ Reijnders), De Wit, Clasie; Sugawara, Pavlidis (84′ Hatzidiakos), Karlsson

Opstelling Vitesse: Houwen; Yapi (64′ Gboho), Doekhi, Bazoer, Rasmussen, Wittek; Bero, Tronstad (84′ Van Duivenbooden), Domgjoni (64′ Buitink); Grbic, Openda

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %