Wedstrijden

AZ wint van PSV en nadert koplopers tot op een punt

AZ heeft vanavond een knappe 0-1 overwinning geboekt op PSV. In Eindhoven won de ploeg van Pascal Jansen door een goal in de eerste helft van Vangelis Pavlidis. Door de overwinning komen de Alkmaarders op 29 punten, één puntje minder dan Ajax, PSV en Feyenoord.

AZ heeft vanavond een knappe 0-1 overwinning geboekt op PSV. In Eindhoven won de ploeg van Pascal Jansen door een goal in de eerste helft van Vangelis Pavlidis. Door de overwinning komen de Alkmaarders op 29 punten, één puntje minder dan Ajax, PSV en Feyenoord.

In Eindhoven kwam AZ in de eerste helft prima voor de dag. De ploeg van Jansen probeerde hoog druk te zetten in het Philips Stadion en gaf defensief weinig weg. Na een kleine twintig minuten resulteerde deze spelopvatting in de openingstreffer. Veerman leverde de bal in en lanceerde onbedoeld Karlsson. De Zweed stuurde vervolgens Pavlidis weg, die de bal over de uitkomende Benitez heen wipte.

Hierna was er een fase dat de thuisploeg licht de overhand had, wat resulteerde in een grote kans voor Gakpo, maar de international kopte voorlangs. Nadat Guiterrez met een kopbal de paal raakte kroop AZ weer uit de schulp. Vlak voor rust raakte de ploeg van Jansen middels een schot van Reijnders ook het aluminium.

VAR

Na de pauze leek PSV door een goal van Gakpo rap langszij te komen, maar de aanvaller stond een paar centimeter buitenspel en zag zijn goal door VAR worden geannuleerd. De oprisping bleek echter geen opmaat voor een Eindhovens offensief. De ploeg van Van Nistelrooij was slordig en kreeg AZ nauwelijks onder druk. Aan de andere kant waren de bezoekers gevaarlijk in de omschakeling, zonder dat het echt resulteerde in hele grote kansen.

Dat zou een beetje het beeld blijven in het restant van de tweede helft. PSV dat het probeerde, maar er niet doorheen kwam en AZ dat loerde op de counter. Gescoord zou er echter niet meer worden. Zodoende boekt Pascal Jansen met zijn ploeg opnieuw een overwinning in een topwedstrijd.

Karakteristieken

Doelpunten: 18′ Pavlidis 0-1

Gele kaarten: Sugawara, Kerkez (AZ)

Opstelling AZ: Verhulst; Sugawara, Beukema, Hatzidiakos, Kerkez (87′ Bazoer); Reijnders, D. de Wit, Clasie (c); Odgaard, Pavlidis (87′ Lahdo), Karlsson (81′ M. de Wit)

Opstelling PSV: Benitez; Mwene, Ramalho (46′ Branthwaite), Obispo, Max; Sangaré, Veerman, Guittirrez (46′ El Ghazi/74′ Til); Simons (67′ Madueke), De Jong, Gakpo

Foto: Pro Shots | Peter van Gogh

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %