Wedstrijden

AZ wint ruim van Tuzla en gaat door in Europa

AZ heeft vanavond met 0-4 gewonnen van FK Tuzla City en gaat daarmee op overtuigende wijze door in Europa. In Bosnië waren De Wit, Pavlidis, Lahdo en De Jong trefzeker. Volgende week mag de ploeg van Jansen alweer aan de bak in de Conference League als Dundee United wacht in Schotland. 

AZ heeft vanavond met 0-4 gewonnen van FK Tuzla City en gaat daarmee op overtuigende wijze door in Europa. In Bosnië waren De Wit, Pavlidis, Lahdo en De Jong trefzeker. Volgende week mag de ploeg van Jansen alweer aan de bak in de Conference League als Dundee United wacht in Schotland. 

De Alkmaarders hadden in de eerste helft het overwicht, zonder tot heel veel grote kansen te komen. Reijnders en Pavlidis waren beide dichtbij een treffer, maar zagen Fejzic redding brengen. Tien minuten voor rust was de doelman echter wel kansloos op een inzet van Dani de Wit.

Na de pauze veranderde er niet veel aan het spelbeeld. De Alkmaarders hadden moeite een gaatje te vinden in de vijandelijke defensie, terwijl ook Verhulst een rustige avond had aan de andere kant. Toch was het de ploeg van Jansen die na een uur spelen de wedstrijd definitief in het slot gooide. De Wit zette goed door aan de rechterkant, gaf de bal voor en zag Pavlidis binnentikken.

Lahdo

Het verzet van de Bosniërs was hiermee gebroken en AZ kon twee minuten na de 0-2 opnieuw juichen. Pavlidis kwam door in het strafschopgebied, behield het overzicht en schonk invaller Lahdo een niet te missen kans. De debutant schoot van dichtbij raak en maakte de derde treffer van de avond.

De Jong

Pascal Jansen ging hierna wisselen en bracht een kwartier voor tijd met Barasi en De Jong twee talenten in de ploeg. Laatstgenoemde liet zich vijf minuten daarna meteen gelden door de vierde Alkmaarse treffer te maken. Op aangeven van Kerkez kopte de middenvelder van dichtbij raak.

Karakteristieken

Doelpunten: 34′ De Wit 0-1, 61′ Pavlidis 0-2, 63′ Lahdo 0-3, 81′ De Jong 0-4

Gele kaarten: Nukic, Gavric (FK Tuzla City) Odgaard, Hatzidiakos (AZ)

Opstelling AZ: Verhulst; Hatzidiakos (62′ Witry), Beukema, Martins Indi (C), Kerkez; Reijnders (62′ Midtsjø), De Wit (76′ De Jong), Clasie; Evjen, Pavlidis (76′ Barasi), Odgaard (55′ Lahdo)

Opstelling FK Tuzla City: Fejzic (c); Nukic (72′ Dario), Sukilovic, Celikovic, Mehidic; Karjasevic (85′ Karic), Misic (87′ Mendes), Hrkac (46′ Gavric); Kuzmanovic, Smailagic (72′ Eleouet), Mesinovic

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %