Wedstrijden

AZ wint oefenwedstrijd van Atalanta Bergamo

AZ heeft vanavond in een oefenwedstrijd gewonnen van Atalanta Bergamo. In Italië kroonde Evjen zich al binnen een minuut tot matchwinner. Bij de Alkmaarders ontbraken Dani de Wit en Milos Kerkez in de basis omdat het duo bij de hervatting van de competitie geschorst is.

AZ heeft vanavond in een oefenwedstrijd gewonnen van Atalanta Bergamo. In Italië kroonde Evjen zich al binnen een minuut tot matchwinner. Bij de Alkmaarders ontbraken Dani de Wit en Milos Kerkez in de basis omdat het duo bij de hervatting van de competitie geschorst is.

AZ schoot in Bergamo uit de startblokken en kwam al binnen een minuut aan de leiding. Evjen zette druk op de opbouwende Italianen, waarbij Palomino de jonge Noor over het hoofd zag en onbedoeld een assist gaf bij de openingstreffer. Evjen blokkerde middels een sliding namelijk een pass van de verdediger en zag de bal direct het doel in vliegen.

Verhulst

Hierna ontspon zich een evenwichtige wedstrijd, waarbij de thuisploeg wel de beste en meeste kansen kreeg. Hojlund zag zijn bal op de binnenkant van de paal belanden, waarna Lookman Verhulst op zijn weg vond. Aan de andere kant was Evjen nog een keer gevaarlijk, maar zijn schot was te zacht om Sportiello te verrassen.

Na de thee opende de ploeg van Jansen sterk en kreeg het via Reijnders al snel de kans om de score te verdubbelen. Op aangeven van Odgaard schoot de middenvelder in kansrijke positie over. De wedstrijd bleef hierna lang in evenwicht, zonder al teveel kansen.

Penalty

Tien minuten voor tijd kreeg Atalanta dan toch nog de kans op de gelijkmaker. Zapata zocht het been van Verhulst, waarna de doelman werd bestraft en een penalty tegen kreeg. De spits ging zelf achter de bal staan en zag Verhulst vervolgens zijn inzet keren.

Karakteristieken

Doelpunten: 1′ Evjen 0-1

Opstelling AZ: Verhulst; Sugawara, Hatzidiakos, Beukema, M. de Wit (60′ Kerkez); Clasie (c) (60′ Bazoer), Evjen (75′ Dekker), Reijnders (88′ Koopmeiners); Odgaard (60′ D. de Wit), Pavlidis (88′ Lahdo) Karlsson (88′ Barasi)

Opstelling Atalanta Bergamo: Sportiello: Zappacosta (46′ Maehle), Toloi, Palomino (56′ Scalvini), Djimsiti, Ruggeri (56′ Soppy); De Roon, Koopmeiners, Ederson (67′ Malinovsky); Hojlund (67′ Muriel), Lookman (67′ Zapata)

Foto: Ed van de Pol

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %