Wedstrijden

AZ wint na moeizame partij van FC Vaduz

AZ heeft vanavond na een uiterst moeizame avond gewonnen van FC Vaduz. De Alkmaarders speelden een matige pot en wisten pas tien minuten voor tijd de beslissing te forceren via Beukema. Barasi had de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong gezet, waarna Goelzer kort daarna de gelijkmaker maakte. Sugawara en Dani de Wit scoorden in de blessuretijd de 3-1 en 4-1.

AZ heeft vanavond na een uiterst moeizame avond gewonnen van FC Vaduz. De Alkmaarders speelden een matige pot en wisten pas tien minuten voor tijd de beslissing te forceren via Beukema. Barasi had de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong gezet, waarna Goelzer kort daarna de gelijkmaker maakte. Sugawara en Dani de Wit scoorden in de blessuretijd de 3-1 en 4-1.

De eerste helft was er niet eentje om over naar huis te schrijven. AZ speelde in een laag tempo met weinig positiewisselingen om de bezoekers te verrassen. Toch kwam de thuisploeg na twintig minuten op voorsprong, al kwam daar het nodige geluk bij kijken. Barasi controleerde de bal goed, haalde uit en zag zijn van richting veranderde schot over Buchel heen gaan en in het doel ploffen.

Lang kon de ploeg van Jansen niet genieten van de voorsprong. Nog geen drie minuten later maakte FC Vaduz alweer gelijk. De Alkmaarders schakelden niet goed om en zagen de mee opgekomen Goelzer de bal hard achter de kansloze Verhulst schieten. Via Reijnders en Van Brederode kregen de gastheren nog wel kansen, maar gescoord zou er niet meer worden voor rust.

Rood

Na de thee kreeg Barasi al snel de eerste schietkans, alleen mikte de aanvaller de bal voorlangs. Een kwartier na de hervatting werd FC Vaduz gereduceerd tot een tiental toen doelman Buchel na een charge op Odgaard mocht inrukken. De toegekende vrije trap werd gekeerd door Chande, waarna Barasi in de rebound met zijn laatste balcontact de lat raakte.

Beukema

AZ schroefde hierna het tempo op, maar had moeite om een gaatje te vinden in de vijandelijke defensie. Odgaard probeerde het zonder succes een aantal keer met schoten van afstand. Het zou tot tien minuten voor tijd duren voor de thuisploeg een treffer wist te forceren. De net ingevallen Milos Kerkez vond met een puntgave voorzet het hoofd van Sam Beukema, die van dichtbij de bal in kon koppen.

Wie dacht dat de bezoekers zich hierna gewonnen gaven had het mis. Niet lang na de treffer van Beukema verscheen er plots een aanvaller van Vaduz oog in oog met Verhulst. De doelman hoefde echter niet in te grijpen en zag de inzet naast gaan. Nadat ook Sasere en Fosso een kans om zeep hadden geholpen besliste Sugawara in de blessuretijd de wedstrijd. Dani de Wit kopte twee minuten later nog de 4-1 binnen.

Karakteristieken

Doelpunten: 19′ Barasi 1-0, 22′ Goelzer 1-1, 81′ Beukema 2-1, 90′ Sugawara 3-1, 90′ D. de Wit 4-1

Gele kaarten: Isik (FC Vaduz)

Rode kaart: Buchel (FC Vaduz)

Opstelling AZ: Verhulst; Sugawara, Beukema, Martins Indi (c) (67′ Dekker), M. de Wit (79′ Kerkez); Reijnders, D. de Wit, Clasie (67′ Koopmeiners); Odgaard, Barasi (67′ Lahdo), Van Brederode (79′ Bazoer)

Opstelling FC Vaduz: Buchel; Ulrich (88′ Djokic), Gasser, Isik, Traber (88′ Fosso), Goelzer (64′ Ferr); Hasler, Dobras, Gajic; Sasere, Cicek (64′ Chande)

Foto: Pro Shots | Teun Dompeling

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %