Wedstrijden

Oppermachtig AZ wint met minimaal verschil van Tuzla City

AZ heeft vanavond met een minimaal verschil gewonnen van FK Tuzla City. Ondanks dat het met name in het eerste uur heer en meester was, en legio kansen kreeg, wist de ploeg van Jansen maar eenmaal te scoren. Dani de Wit kroonde zich tot matchwinner. 

AZ heeft vanavond met een minimaal verschil gewonnen van FK Tuzla City. Ondanks dat het met name in het eerste uur heer en meester was, en legio kansen kreeg, wist de ploeg van Jansen maar eenmaal te scoren. Dani de Wit kroonde zich tot matchwinner. 

De Alkmaarders lieten vanaf minuut één zien wat de bedoeling was en dat was om de gasten geen meter ruimte te geven. Bij elk balverlies zat de ploeg van Jansen er kort op, wat resulteerde in vele balveroveringen en een vroege voorsprong.

Na ruim tien minuten legde Odgaard de verdedigers van Tuzla met een fraaie beweging in de luren, waarna de doelman genoodzaakt was de Deen te vloeren. De toegekende strafschop werd vervolgens koeltjes benut door Dani de Wit.

Kerkez

AZ bleef hierna de bovenliggende partij en kreeg een handvol goede kansen op een ruimere voorsprong. Kerkez was met een pegel van afstand het dichtste bij een treffer, de Hongaar teisterde met zijn inzet echter de lat. Verder waren er nog kansen voor Hatzidiakos en de bedrijvige Odgaard, terwijl verschillende schoten van afstand de juiste richting misten.

Strafschop

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld en kregen de gastheren al snel twee grote mogelijkheden via Odgaard en Pavlidis. Wederom stond het vizier niet op scherp bij de Alkmaarse voorwaartsen. Halverwege het tweede bedrijf had de thuisploeg wel recht op een strafschop na hands van een Bosnische verdediger. Dit gebeurde echter buiten het zicht van de arbiter, waardoor de bezoekers met de schrik vrij kwamen.

Het Alkmaarse overwicht bleef hierna, maar het aantal kansen nam af. Het gaf Tuzla City wellicht wat hoop, want de bezoekers meldden zich plots een aantal keer op de helft van de thuisploeg. Op een schot van afstand na leverde dit echter geen groot gevaar op. Het zou zodoende bij 1-0 blijven, waardoor de Alkmaarders niet met een gerust hart af kunnen reizen naar Bosnië volgende week.

Karakteristieken

Doelpunten: 12′ De Wit (strafschop) 1-0

Gele kaarten: Fejzic, Sukilovic, Karjasevic (FK Tuzla City) Van Brederode (AZ)

Opstelling AZ: Verhulst; Hatzidiakos, Beukema, Martins Indi (c), Kerkez (73′ M. de Wit; Clasie, D. de Wit, Reijnders (84′ Midtsjø); Evjen, Pavlidis, Odgaard (73′ Van Brederode)

Opstelling FK Tuzla City: Fejzic (c); Nukic, Sukilovic, Celikovic, Mehidic; Karjasevic, Misic (54′ Mehanovic), Hrkac (54′ Gavric); Mesinovic, Smailagic (70′ Eleout), Kuzmanovic (90′ Ferreyra)

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %