Wedstrijden

AZ wint makkelijk bij Excelsior Rotterdam

Jens Odgaard scoort de 0-1 tegen Excelsior Rotterdam

AZ heeft vanavond vrij makkelijk gewonnen van Excelsior Rotterdam, in een duel waarin het eenrichtingsverkeer was, wonnen de Alkmaarders met 1-4.

Jens Odgaard

In de dertiende minuut was het raak voor AZ, Jens Odgaard werd op de rand van de zestien meter aangespeeld door Reijnders en haalde verwoestend uit (0-1). In de achttiende minuut was het bijna 0-2 via Vangelis Pavlidis die van dichtbij op de keeper schoot.

AZ was duidelijk de bovenliggende partij na de 0-1 tegen het B-elftal van Marinus Dijkhuizen, die maar liefst zes wissels had aangebracht omdat de competitie (logischerwijs) meer prioriteit heeft dan de beker.

Blunder Verhulst snel gerepareerd

Dat Excelsior Rotterdam de 1-1 zou maken lag echt totaal niet voor de hand, maar het was Hobie Verhulst die de Kralingers met een grote blunder in het zadel hielp. De keeper die snel vervangen gaat worden door Mathew Ryan liet helaas zien dat dit geen overbodige luxe is ook.

Gelukkig duurde het ongeveer een minuut voordat dit foutje weer werd gecorrigeerd via Dani de Wit die binnen wist te koppen na een zeer knappe assist van Pavlidis (1-2). Zes minuten voor rust werd het zelfs 1-3, na een mooie lange bal van Jordy Clasie nam Jesper Karlsson de bal mooi mee, waarna hij rustig de verre hoek wist te vinden.

Moeizaam na rust, Excelsior Rotterdam machteloos

Jesper Karlsson speelde prima tegen Excelsior Rotterdam

Jesper Karlsson speelde een puike wedstrijd in Rotterdam

Zoals wel vaker (en zeker niet alleen bij AZ) was de tweede helft verre van sprankelend. AZ had de buit binnen en was Excelsior niet goed genoeg om het de Alkmaarders moeilijk te maken. AZ liet na een half uur spelen de tanden voor het eerst zien toen Jesper Karlsson voor de keeper Alblas opdook, die knap wist te redden. De Zweed, die afgelopen zaterdag tegen Vitesse een draak van een wedstrijd speelde, viel sowieso in positieve zin op met functionele trucjes en het veelvuldig zoeken van zijn ploeggenoten.

Knappe goal Vangelis Pavlidis

Tien minuten voor tijd kreeg de eveneens prima spelende Vangelis Pavlidis ook zijn doelpunt. Na een mooi aanval over veel schuiven stuitte Reijnders nog op de keeper, maar in de rebound was het dan toch de Griek met zijn goal. Pavlidis schoof de bal zeer knap in de verre hoek met een bal vanaf de achterlijn (1-4).

Na de 1-4 was AZ nog een paar keer dicht bij de 1-5, maar die zou uiteindelijk niet meer vallen en al met al was het een fijne pot als je die afzet tegen die van afgelopen zaterdag tegen Vitesse.

[foto’s met dank aan Pro Shots / Shane Winsser]

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan goed scorende websites en shops met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

    Comments are closed.

    0 %