Wedden op voetbal

Wedstrijden

AZ wint kraker in Amsterdam en komt mede aan kop

AZ heeft vanavond de topper in de eredivisie gewonnen van Ajax. In Amsterdam won de ploeg van Arne Slot dik verdiend met 0-2 en komt daardoor mede aan kop in de eredivisie. Gesteund door een fantastisch uitvak speelden de Alkmaarders een uitstekende wedstrijd, die door doelpunten van Boadu en Idrissi drie punten opleverde. 

De eerste grote kans was na een minuut spelen voor Ajax. Tadic veranderde een schot van Promes met het hoofd van richting, maar zag Bizot op fenomenale wijze zijn inzet stoppen. Niet lang daarna kwamen de Alkmaarders op voorsprong. Midtsjø zette Boadu ,met een splijtende pass alleen voor Onana, waarna de spits van AZ via de paal raak schoot.

Het was een geweldig begin voor een boeiende eerste helft. Beide ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd, waarbij Ajax het spel wilde maken en de bezoekers met name in de omschakeling levensgevaarlijk werden. Via Midtsjø kreeg de ploeg van Slot een gigantische mogelijkheid om de score te verdubbele, ware het niet dat de Noor zijn inzet van dichtbij op Onana mikte.

Aan de overkant was de thuisploeg wel dreigend, maar zelden echt gevaarlijk. Gesteund door een geweldig uitvak speelde AZ uiterst geconcentreerd en bleef het loeren op de gevaarlijke uitvallen. Na een zo’n uitval gaf Stengs de bal voor op Boadu, waarna de spits de bal voor het intikken had. Het was echter wederom Onana die zijn ploeg op de been hield.

VAR

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Ajax probeerde de Alkmaarders onder druk te zetten, maar de defensie van de gasten bleef goed overeind. Aan de andere kant was het AZ dat de kansen kreeg. Nadat Onana vlak na rust een antwoord had op een inzet van Idrissi schoot laatstgenoemde niet veel later wel raak. De VAR greep echter in na het constateren van een handsbal van Boadu en keurde de treffer af.

Idrissi

Het was vervolgens aan Bizot te danken dat zijn ploeg op voorsprong bleef. De doelman redde tweemaal uitstekend op inzet van Tagliafico en een schot van afstand. Uiteindelijk zou Idrissi toch loon naar werken krijgen door een kwartier voor tijd alsnog de tweede Alkmaarse treffer te maken. Na een lange bal lobte de buitenspeler de bal vanuit een moeilijke hoek over de uitkomende Onana heen. De VAR redde Ajax dit keer niet en daarmee was de wedstrijd beslist. AZ won zodoende voor de vierde keer dit seizoen een topwedstrijd en wist bovendien in al die wedstrijden de nul te houden.

Karakteristieken

Doelpunten: 4′ Boadu 1-0, 74′ Idrissi 2-0

Gele kaarten: Wijndal, Leeuwin (AZ)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Leeuwin, Koopmeiners (c), Wijndal; Midtsjø (90′ Sugawara), De Wit, Clasie; Stengs, Boadu (90′ Druijf), Idrissi (81′ Ouwejan)

Opstelling Ajax: Onana, Dest, Schuurs, Blind, Tagliafico; Eiting, Van de Beek, Martinez; Ziyech (81′ Huntelaar), Tadic (c), Promes

Foto: Pro Shots | Jasper Ruhe

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com