website laten maken in alkmaar
Wedstrijden

AZ wint in Friesland en doet goede zaken

AZ heeft vanavond goede zaken gedaan door op bezoek bij SC Heerenveen met 0-2 te winnen. Door het verlies van Vitesse stijgt de ploeg daardoor naar de vierde plek. De doelpunten vielen in Friesland in de tweede helft. Floranus zette de bezoekers op het goede spoor door na ruim een uur spelen in eigen doel te schieten. Idrissi maakte er met een fraaie treffer 0-2 van. Die marge zou in het vervolg van de wedstrijd niet meer in gevaar komen. 

In het eerste bedrijf was AZ de betere ploeg, maar wist het niet heel veel kansen te creëren. De Alkmaarders werden via Seuntjens en Idrissi wel twee keer gevaarlijk, al zouden de bezoekers niet veel meer kansen krijgen. Aan de andere kant was Lammers één keer dreigend, maar hoefde Bizot niet in te grijpen. De 540 meegereisde supporters zaten zodoende niet echt op het puntje van hun stoel voor de rust.

Na de pauze waren er al snel meer kansen en was het met name Seuntjens die tweemaal dichtbij een treffer was. AZ hield vervolgens de controle over de wedstrijd en kwam na ruim een uur spelen ook op voorsprong. Fredrik Midtsjø brak door aan de rechterkant en wilde met een voorzet Idrissi bereiken. Voordat de linksbuiten de bal binnen kon lopen gleed Floranus de bal echter achter zijn eigen doelman.

Een kwartier voor tijd was Idrissi alsnog trefzeker, en hoe. De aanvaller zag dat doelman Hahn bij een corner niet stond op te letten en krulde de bal in één keer in het doel. Die treffer betekende de beslissing in de wedstrijd. AZ kwam vervolgens niet meer in de problemen en kreeg zelfs kansen op meer. Meer doelpunten zouden er echter niet vallen. De Alkmaarders winnen hierdoor ook de tweede competitiewedstrijd na winterstop en hielden wederom de nul zonder ook maar een echte kans weg te geven.

Karakteristieken

Doelpunten: 64′ Floranus (eigen doelpunt) 0-1, 79′ Idrissi 0-2

Gele kaarten: Maher, Svensson, Van den Brom (AZ) Schaars, Pierie, Mihajlovic (SC Heerenveen)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar, Koopmeiners, Ouwejan (68′ Wijndal); Midtsjø, Til (c), Maher; Stengs (86′ Gudmundsson), Seuntjens (89′ Johnsen), Idrissi

Opstelling SC Heerenveen: Hahn; Floranus, Hoegh, Pierie, Woudenberg; Van Amersfoort, Schaars (c) (75′ Kobayashi), Rienstra; Van Bergen, Lammers, Vlap (70′ Mihajlovic)

Foto: Pro Shots | Niels Boersema

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar