UncategorizedWedstrijden

AZ wint eerste oefenduel ruim

AZ heeft zojuist met ruime cijfers het eerste oefenduel van het seizoen weten te winnen. Op bezoek in Dirkshorn werd er met liefst 1-7 gewonnen van een regioselectie. De Alkmaarders begonnen het duel met een gemixed elftal van spelers die de afgelopen jaargang regelmatig deel uit maakten van de basiself en jongens van Jong AZ. Het duurde echter niet lang voordat de ploeg van Van den Brom op voorsprong kwam. Na vijf minuten opende Van Overeem de score na een vlotte combinatie.

Na kansen voor Dos Santos, Stengs, Friday en Bakker kreeg ook de regioselectie na een half uur spelen zijn eerste kans, Jim Hulleman schoot echter net naast, terwijl even daarvoor Levi Opdam een doelpunt voorkwam door de bal van de lijn te halen. Zodoende werd de debuterende Bizot niet gepasseerd. Niet veel later verdubbelden de Alkmaarders de voorsprong. Fred Friday was de aangever, Dos Santos rondde af. Vlak voor de pauze bepaalde Joris van Overeem de ruststand door de 0-3 binnen te tikken.

Uitlopen

Na de pauze trad AZ aan met een ander elftal, maar ook nu gingen de bezoekers voortvarend van start. Weghorst raakte al binnen enkele minuten de lat, terwijl ook Bel Hassani, Helmer en Wuytens dichtbij treffers waren. Na een krap uur spelen wist de Regioselectie wat terug te doen. Gino Coutinho veroorzaakte een strafschop, waarna Lanting vanaf elf meter raak schoot. Reden voor de bezoekers om een tandje bij te zetten en dit resulteerde al snel in een mooie goal van Thomas Ouwejan.

Hierna ging het snel en liepen de Alkmaarders in het laatste half uur uit naar een ruime zege. Guus Til wist de vijfde te maken, terwijl Weghorst de zesde treffer aantekende middels een schot in de kruising. Jeremy Helmer bepaalde tien minuten voor tijd de eindstand op 1-7. Zodoende kent AZ dus een productief begin van het seizoen.

Karakteristieken

Doelpunten: 5′ Van Overeem 0-1, 30′ Dos Santos 0-2, 43′ Van Overeem 0-3, 58′ Lanting 1-3 (strafschop), 61′ Ouwejan 1-4, 70′ Til 1-5, 75′ Weghorst 1-6, 81′ Helmer 1-7

Opstelling AZ eerste helft: Bizot; Opdam, Vlaar, Bakker, Haps; Seuntjens, Van Overeem, Wijndal; Stengs, Friday, Dos Santos

Opstelling AZ tweede helft: Coutinho; Jacobs, Luckassen, Van der Linden, Ouwejan; Rienstra, Til, Wuytens; Bel Hassani, Weghorst, Helmer