23-04-2019: Voetbal: AZ v Heracles Almelo: Alkmaar Eredivisie 2018/2019 l-r Calvin Stengs of AZ
Wedstrijden

AZ wint belangrijk duel om plek vier van Heracles

Plek vier is na vanavond weer een grote stap dichterbij. In eigen huis won AZ met 2-1 van concurrent Heracles en slaat daarmee een gat van zeven punten met de Almeloërs. Calvin Stengs bracht zijn ploeg vroeg aan de leiding, waarna Bradley Kuwas de stand vlak voor rust in evenwicht bracht. In de tweede helft was AZ heer en meester en kroonde Albert Gudmundsson zich uiteindelijk tot matchwinner. 

AZ schoot tegen Heracles uit de startblokken. De ploeg oogde gretig en kreeg ook rap de beloning waar het op hoopte. Calvin Stengs kreeg aan de rechterkant de bal en haalde vervolgens verwoestend uit. De knal was Blaswich te machtig, waardoor de Alkmaarders een droomstart kenden. Na het goede begin zakte het spelniveau snel in. De ploeg van Van den Brom ging in een lager tempo spelen en was ontzettend slordig aan de bal. Nadat Heracles middels Dalmau al tweemaal een waarschuwing gaf was het Kuwas die vlak voor rust in twee instanties de gelijkmaker achter Bizot schoot.

Afgekeurde goal

Na de pauze bleef AZ slordig maar ging het wel vol overgave op jacht naar de voorsprong. Met name Calvin Stengs ondernam een paar pogingen, maar zonder het gewenste resultaat. Een klein kwartier na rust leek Koopmeiners zijn ploeg aan de leiding te brengen na een vrije trap van Maher. De grensrechter constateerde echter buitenspel waardoor Mulder de treffer annuleerde. Het bleek een dubieuze beslissing want Koopmeiners leek minimaal op één lijn te staan met de laatste verdediger.

Gudmundsson

De beloning zou echter toch snel volgen. Albert Gudmundsson schoot na een voorzet van de zijkant in eerste instantie op de binnenkant van de paal, waarna de IJslander zelf de rebound binnen wist te werken. Een minuutje na de gelijkmaker nam Duarte het doel van afstand onder vuur en zag zijn inzet via de vingertoppen van Bizot op het aluminium uiteenspatten. AZ bleef hierna geconcentreerd spelen en was wederom via Calvin Stengs dichtbij een treffer. Een doelpunt zou echter niet meer vallen, maar ondanks dat kon het publiek toch nog eenmaal op de banken en dat was tijdens de rentree van Myron Boadu in eigen stadion.

Karakteristieken

Doelpunten: 8′ Stengs 1-0, 42′ Kuwas 1-1, 66′ Gudmundsson 2-1

Gele kaarten: Wijndal, Gudmundsson, Koopmeiners (AZ) Konings (Heracles Almelo)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar, Koopmeiners, Ouwejan; Midtsjø (88′ Wuytens), Til (c), Maher; Stengs, Seuntjens (84′ Boadu), Gudmundsson

Opstelling Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann, Van den Buijs, Czyborra; Osman (84′ Konings), Dos Santos (57′ Duarte), Merkel; Kuwas, Dalmau, Peterson (68′ Drost)

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant