Wij zijn op zoek naar versterking. Lijkt het je leuk om mee te schrijven?

Website laten maken in Alkmaar? Kom naar 072DESIGN
Wedstrijden

AZ wint beladen wedstrijd van FC Twente

AZ heeft drie punten overgehouden aan het weerzien met Gertjan Verbeek en Adam Maher. In Enschede wisten de Alkmaarders met 0-4 te winnen van FC Twente door een benutte strafschop van Alireza Jahanbakhsh, twee treffers van Wout Weghorst en nog een intikker van Alireza Jahanbakhsh. Het was geen hoogstaande wedstrijd qua voetbal, maar desalniettemin wel boeiend. De emoties liepen af hoog op, wat resulteerde in een rode kaarten voor Cuevas en Verbeek.

De Alkmaarders begonnen niet al te best aan de wedstrijd. De Enschedeërs oogden scherper dan bezoekers, al werden de gasten na een minuut of vijf wakker. Sterker nog, AZ kreeg na tien minuten de uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Na een overtreding op Til mocht Jahanbakhsh achter de bal gaan staan om een strafschop te nemen. De aanvaller benutte dit buitenkansje en zette zijn ploeg op voorsprong. In het vervolg van een rommelige eerste helft zouden er verder weinig kansen zijn voor beide doelen.

Kansen

Na de thee kregen de Alkmaarders al snel twee reuze kansen om het duel in het slot te gooien. Eerst kreeg Weghorst een niet te missen kans, alleen gleed de aanvoerder een panklare voorzet vanaf een meter of zeven naast. Een paar minuten later besloot Seuntjens een mooie individuele actie met een schot net voorlangs, dit terwijl Van Overeem en Weghorst vrijstonden om een voorzet in te tikken. Hierna kwam het duel weer meer in evenwicht en kreeg ook Twente mogelijkheden. De ploeg was zelfs dichtbij de gelijkmaker, het was echter Svensson die een poging van Vuckic van de lijn haalde.

Rode kaart

Twintig minuten voor tijd kantelde de wedstrijd alsnog in Alkmaars voordeel na een volledig terechte rode kaart voor Cuevas. De linksback gaf eerder Jahanbakhsh al een klap, waarna beide spelers geel kregen. Na een charge van de verdediger op Van Overeem mocht de back echter alsnog inrukken. Dit tot woede van Verbeek, die daarop ook naar de tribune werd verwezen door scheidsrechter Mulder. Nu had Verbeek sowieso weinig reden tot klagen want als de arbiter strikt de regels had gevolgd dan had Vuckic al na tien minuten mogen douchen na de overtreding op Til.

Beslissing

Met een man minder probeerde FC Twente met de moed der wanhoop alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet. Aan de andere kant kreeg AZ een aantal mogelijkheden om het duel in het slot te gooien, alleen waren de bezoekers telkens onzorgvuldig in de laatste fase. Twee minuten voor tijd was het echter alsnog raak. Alireza Jahanbakhsh zette Wout Weghorst vrij voor Joel Drommel, waarna de spits simpel afrondde. In blessuretijd deed de aanvaller er nog een schepje bovenop door op prachtige wijze de 0-3 in de kruising te krullen. Vlak voor het laatste fluitsignaal strooide Jahanbakhsh extra zout in de wonden door er zelfs 0-4 van te maken.

Karakteristieken

Doelpunten: 10′ Jahanbakhsh (strafschop) 0-1, 88′ Weghorst 0-2, 90′ Weghorst 0-3, 90′ Jahanbakhhs 0-4

Gele kaarten: Vuckic, Cuevas, Lam (FC Twente) Jahanbakhsh, Svensson (AZ)

Rode kaart: Cueves (2x geel)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Wuytens, Ouwejan (59′ Wijndal); Midtsjø, Til (47′ Seuntjens), Koopmeiners; Jahanbakhsh, Weghorst (c), Van Overeem

Opstelling FC Twente: Drommel; Ter Avest (c) (84′ Van der Lely) Bijen, Lam, Jensen, Cuevas; Maher (80′ Kvasina), Jensen, Vuckic; Boere, Tighadouini (74′ Laukart)

Foto: Pro Shots | Lars Smooks

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

29 Comments

Comments are closed.