Albert Gudmundsson schiet strafschop binnen tegen Willem II
Wedstrijden

AZ – Willem II in de media: Bij AZ schijnt de zon

Gisteren heeft AZ in eigen huis gewonnen, ze waren met 4-1 te sterk voor de Tricolores. De hoogste tijd om weer een rondje langs de Nederlandse media te doen!

De ploeg in vorm tegen de ploeg uit vorm

Op voorhand werd er gesproken over de situatie van beide clubs, waar het bij AZ eindelijk op de rit is en het in vorm raakt is de situatie bij Willem II toch echt anders. VI sprak zelfs van “de ploeg in vorm tegen de ploeg uit vorm.” En in het begin zagen andere media dat verschil ook. Zo zag onder andere Het AD dat AZ onder leiding van Jesper Karlsson goed begon tegen Willem II.

“Vanaf de start zette AZ de Tilburgers onder druk. Dat resulteerde al snel in kansen. Jesper Karlsson zag een vrije trap via de vingertoppen van doelman Wellenreuther via de lat terug het veld in komen, maar even later was het wel raak. Dani de Wit ontsnapte aan buitenspel en passeerde met een fraai schot de keeper: 1-0.”

Dani de Wit scoort tegen Willem II

Dani de Wit opende de score tegen Willem II

“Een groot overwicht en ook nog een vroege voorsprong: dat zag er goed uit voor AZ. Na een half uurtje spelen kwam Willem II echter opeens helemaal terug in de wedstrijd. Eerst kreeg Max Svensson binnen twee minuten twee kansen. Zijn eerste schot werd gestopt door keeper Peter Vindahl, het tweede schot ging via de paal naast. Bij de derde kans van Willem II was het alsnog raak.” Vult Het NHD aan.

Talking point

In de 74ste minuut, werd de wedstrijd op zijn kop gezet. Zo zag ook VI: “Het duel kreeg een kwartier voor tijd zijn talking point. Gudmundsson schoot de penalty zelf binnen en hielp AZ zo op weg naar de zege: 2-1. Met een man minder slaagde Willem II er niet nog eens in om langszij te komen.”

Albert Gudmundsson benut penalty tegen Willem II

Albert Gudmundsson scoorde uit een penalty en zou zijn invalbeurt nog meer glans geven in het vervolg

En daar begon de volgens Het NHD ‘de perfecte invalbeurt’ van Albert Gudmundsson. Hij schoot de penalty in, al bleek later dat het een eigen doelpunt van de keeper was. Een goede start die Albert bekroonde met twee extra doelpunten. Geen hattrick, al kreeg hij wel de bal mee naar huis vertelde hij aan de Noordhollandse Courant: “Ik liep naar de scheids toe en vroeg ’het zijn er drie, toch?’ en hij antwoordde met ’ja’. Maar natuurlijk, het is wel jammer dat je er dan later achter komt dat-ie toch níet telt. Maar ik heb gewoon drie doelpunten gemaakt en ben er blij mee.”

Een beetje getergd

In datzelfde gesprek met de Noord-Hollandse krant vertelde Albert over zijn situatie bij AZ: “Ja, misschien was ik wel een beetje getergd. Ik werk altijd keihard, denk ik. Ik train bijvoorbeeld ook extra voor mezelf. Maar ik heb de keuzes van de trainer te accepteren.”

Later in het gesprek vraagt de krant ook nog over de contractsituatie “Gudmundsson heeft nog een contract tot de zomer en zou dus vanaf januari met geïnteresseerde clubs mogen praten. De onderhandelingen met AZ over een nieuw contract zijn in ieder geval op pauze gezet. „Het is nu even stil. Of we na de winterstop opnieuw gaan praten? Misschien wel, ik weet het op dit moment niet. Ik heb de deur in ieder geval nog niet op slot gedaan.”

De zon schijnt weer

En zo staat Alkmaar Zaanstreek na zes gewonnen wedstrijden op rij weer op twee punten van plek vier. Dat de winterstop precies op zo’n moment aanbreekt is zonde geeft de IJslander aan: “We zitten in een goede flow, dat maakt het bijna jammer dat de winterstop eraan komt.” VI vat de avond ten slot kort samen: “Zo nemen de zorgen voor Willem II verder toe.” Maar “Bij AZ schijnt de zon juist weer.”

Thimo Spee
Sinds kleins af aan al bezig met onze club uit Alkmaar Zaanstreek. Na een paar jaar een seizoenkaart gehad te hebben en meer bezig te zijn met de tribune als het spel, is het nu vooral met een kritische en analytische blik ernaar te kijken. Door mijn studie journalistiek te Utrecht kan ik dat nu ook in de praktijk brengen.

Comments are closed.

Ook interessant