website laten maken in alkmaar
Wandelgangen

‘AZ wil zich versterken met Kongolo’

AZ maakt werk van de komst van Terence Kongolo, dat meldt het Algemeen Dagblad vanavond. Volgens het medium willen de Alkmaarders de verdediger op huurbasis overnemen van Huddersfield Town en zijn de clubs in gesprek over de voorwaarden. De viervoudig international moet in Alkmaar Stijn Wuytens opvolgen.

Kongolo maakte in 2014 deel uit van de Oranje selectie die furore maakte op het WK in Brazilië. De nu 26-jarige linkspoot vertrok die zomer naar AS Monaco en later naar Huddersfield. Laatstgenoemde club verhuurde hem sinds de jaarwisseling aan Fulham. Daar kwam de verdediger door een blessureleed echter nauwelijks in actie.

Foto: Pro Shots

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar