Elftal en Technische staf

AZ wil zich revancheren tegen Ajax

Vier dagen na de misstap tegen FC Utrecht wacht vanmiddag alweer de derby tegen Ajax. Hoofdtrainer Pascal Jansen ziet kansen: ‘De laatste twee wedstrijden is Ajax kwetsbaar gebleken.’

Anderhalve week geleden stonden AZ en Ajax ook al tegenover elkaar in Alkmaar. Die wedstrijd ging teleurstellend verloren. Jansen geeft op de clubwebsite aan dat het vanmiddag anders zal moeten. “Als wij ons met Ajax willen meten moeten we een stuk agressiever zijn, zoals we dat tegen PSV en Feyenoord wel waren.”

Boadu en Clasie

AZ kwam niet geheel ongeschonden uit de strijd met FC Utrecht. Boadu en Clasie trainden donderdag uit voorzorg apart, maar de verwachting is dat zij vanmiddag gewoon inzetbaar zijn.

Jansen kan tegen Ajax nog altijd geen beroep doen op het viertal Svensson, De Wit, Vlaar en Taabouni. Wel verwacht de trainer dat Svensson snel weer op het trainingsveld zal staan, net als De Wit eerder deze week.

Ajax

Ajax is koploper in de Eredivisie. Het gat met nummer 4 AZ bedraagt momenteel 10 punten. De afgelopen twee wedstrijden wisten de Amsterdammers met moeite te winnen van Fortuna Sittard (2-1) en Willem II (3-1). Jansen zag de kwetsbaarheid van Ajax daar naar boven komen. “Het is aan ons om van die kwetsbaarheid te profiteren en de punten in Alkmaar te houden.”

Recente historie

De afgelopen twee Eredivisie-edities van AZ – Ajax waren de Alkmaarders met 1-0 te sterk. De vorige wedstrijd tegen Ajax keerden de Alkmaarders voor het eerst weer terug in het AFAS Stadion nadat het dak was ingestort. Boadu was toen in de blessuretijd de grote man.

2019-2020: AZ – Ajax 1-0
Boadu
2018-2019: AZ – Ajax 1-0 
Til
2017-2018: AZ – Ajax 1-2
Jahanbakhsh (AZ), Huntelaar, Schöne (Ajax)
2016-2017: AZ – Ajax 2-2
Weghorst 2x (AZ), Traoré, Klassen (Ajax)
2015-2016: AZ – Ajax 0-3
Gudelj, El Ghazi 2x (Ajax)

ESPN

AZ – Ajax begint vanmiddag om 16:45 en is live te volgen via ESPN.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant