Wedden op voetbal

Supporterszaken

AZ wil meewerken met plannen supporters

Op de website van Supportersbeweging Victoria Alkmaar is een verslag te lezen dat is gebaseerd op gesprekken die onlangs zijn gevoerd tussen vertegenwoordigers van de supporters en de clubleiding van AZ. Dit naar aanleiding van de toch wel verstoorde verhoudingen in de recente maanden.

Vooral het feit dat aanhangers van de bezoekende partij zich in de thuisvakken herhaaldelijk provocerend opstelden, was de AZ-supporter een doorn in het oog. Tegenreacties vanuit de eigen achterban werden door AZ bestraft met stadionverboden. Victoria Alkmaar stelt op haar eigen spreekbuis dat ze daar binnenkort ook met de lokale autoriteiten, zoals de politie en Gemeente Alkmaar, verder over gaan spreken. ”Vanuit de supportersverenigingen hebben we aangegeven dat groepen uitsupporters die duidelijk en daarmee provocerend aanwezig zijn in het thuisvak, in het buffervak zouden moeten worden geplaatst of anders naar buiten zouden moeten worden gezet”, valt er te lezen.

In eigen hand

Ook rept Victoria Alkmaar dat de AZ-supporter veel in eigen hand heeft. Zo is gesproken over een betere bezetting van het staanvak, sfeeracties en aankleding van het stadion(terrein) met onder meer graffiti en betegeling. ”Daarnaast bekijken we zelf of we het staanvak W + X1 kunnen reguleren zodat hier minder stewards hoeven te staan en gaan we in gesprek met een afvaardiging van de spelers over de onderlinge wisselwerking. AZ staat open voor onze plannen en wil hier ook aan meewerken”, verklaart de supportersbeweging.

De eerste stap is in ieder geval gezet, zo laat men weten. ”Die samenwerking leidde bijvoorbeeld tot de vuurwerkactie op de eerste training. Ook de open dag op 22 juli wordt aantrekkelijker, met onder meer een plein waar een dj komt draaien. En dan is het seizoen nog niet eens echt begonnen. Heb je meer ideeën om de sfeer te verbeteren, meld je dan vooral bij Victoria of de SV.”

SLO

Ook gaat AZ kijken of het een Supporter Liason Officer in dienst kan nemen. Deze persoon moet als tussenpersoon gaan fungeren tussen supporters, club, politie en gemeente. SLO’s zijn vaak afkomstig uit de vakken waar zich de meest fanatieke supporters in begeven. Zo’n persoon weet dus wat er onder zijn mede-aanhangers leeft, heeft volgens Victoria ‘het vertrouwen van de supporters’ en kan daardoor ook goede afspraken maken met de reeds genoemde partijen.

Het volledige verslag is hier te lezen.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Brian Wijker
Over de schrijver

Sinds de zomer van 2014 werkzaam voor deze website. Is vaak te vinden op de perstribune bij thuis- en uitwedstrijden van AZ. Brian is ook redacteur bij In de Hekken en werkt als Freelancer bij het Noordhollands Dagblad. Volg Brian op twitter: @BrianWijker

4 Comments

Comments are closed.
  • Avatar
  • Avatar
  • Avatar
  • Avatar