19-09-2020: AZ - VVV Venlo Eredivisie seizoen 2020-2021 L-R Bruno Martins Indi of AZ Alkmaar
Elftal en Technische staf

AZ wil langer door met Martins Indi en Clasie

Als het aan Max Huiberts ligt dan spelen Jordy Clasie en Bruno Martins Indi ook volgend seizoen voor AZ, dat vertelt de Directeur Voetbalzaken in het Noordhollands Dagblad. Het contract van Clasie (29) loopt af, terwijl de huurperiode van Martins Indi (29) 30 juni afloopt.

Martins Indi ligt nog een jaar vast bij zijn eigenlijke werkgever Stoke City. “Het wordt daarom nog wel een ‘klusje’ om hem over te nemen”, geeft Huiberts aan. “Het moet financieel wel passen binnen de mogelijkheden van AZ”.

De verdediger zelf geeft in het dagblad aan in ieder geval positief te staan tegenover een langer verblijf in de Kaasstad. “AZ past bij me, de manier van spelen staat me aan. En spelen bij AZ biedt me de kans op een Europees podium en het spelen om prijzen.” Een verbintenis tekenen in Alkmaar betekent wel dat de 34-voudig international financieel een stapje terug moet doen. “Maar voor mijn sportieve doelen heb ik veel over”, geeft de linkspoot aan.

Clasie

Het lijkt een kwestie van tijd voor Jordy Clasie zijn krabbel zet onder een nieuw contract. De middenvelder komt dit seizoen, mede door blessureleed, niet veel aan spelen toe. Toch voelt de middenvelder dat hij volgend seizoen een belangrijke rol kan gaan spelen.

“Dit seizoen begon ik als basisspeler, maar raakte ik door een blessure mijn plek kwijt”, gaf de middenvelder aan na de wedstrijd tegen Sparta. Op de vraag van AZ Fanpage of hij na de dreigende leegloop van komende zomer geen sleutelrol kan gaan vervullen in het nieuwe seizoen antwoordt 17-voudig international bevestigend.

“Ik ben natuurlijk ook niet gek. Je weet dat die jongens een fantastisch jaar draaien. Ik heb dat zelf ooit meegemaakt en dan weet je dat er interesse komt van andere clubs en je klaar bent voor een stap hogerop. Dat geldt nu ook voor deze jongens. Dat zijn wel dingen die ik meeneem in mijn overweging. Wat er kan gebeuren met de selectie, met spelers die spelen op mijn positie en wie de trainer wordt”. Daags voor de wedstrijd tegen Sparta werd bekend dat Pascal Jansen langer zou blijven.

Svensson

Max Huiberts geeft in het NHD echter aan positief te zijn over een langer verblijf van de routinier. “Het gaat de goede kant op, ik heb er een positief gevoel over”, aldus de beleidsbepaler. Die overigens ook niet uitsluit dat Jonas Svensson alsnog bijtekent. “Ik heb het gevoel dat die deur nog niet dicht zit”.

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant