website laten maken in alkmaar
Wedstrijden

AZ weer gevloerd door Willem II

AZ is zojuist na penalty’s uitgeschakeld door Willem II. Na een redelijke eerste helft werd het elftal van John van den Brom als een stel kleuters afgetroefd door een veel feller Willem II. Dat de Alkmaarders de penaltyserie haalden was al een wonder.

Niets te vrezen in de eerste helft

Na de wedstrijd van afgelopen zondag en de eerdere thuisnederlaag eerder dit seizoen verzekerden Guus Til en John van den Brom ons dat we een ander AZ zouden zien in de bekerwedstrijd en die voorspelling kwam aardig uit in de eerste helft.

Willem II probeerde in het begin van de wedstrijd weer vroeg druk te zetten op de Alkmaarse defensie, maar ze kregen dit keer geen voet aan de grond. AZ koos ervoor om sneller de lange bal naar voren te geven om grip te krijgen en dat pakte goed uit. Echte kansen vielen er niet te noteren in het eerste deel van de eerste helft, maar gelukkig was er weer een geniale flits van Calvin Stengs te zien. De aanvaller werd aan de rechterkant van de zestien aangespeeld en had aan een vierkante centimeter genoeg om verwoestend uit te halen met links (0-1).

Onherkenbaar AZ na rust

Waar er in de eerste helft niets aan de hand was, sloeg het wedstrijdbeeld in de tweede helft weer volledig om. Willem II begon zeer fel en het troefde de Alkmaarders volledig af op basis van vechtlust. Duels werden verloren, voetjes werden teruggetrokken en de Tilburgers kwamen daardoor beter en beter in het spel. Een doelpunt kon niet uitblijven en in de 64e minuut was het dan ook raak. In een aanval van Willem II hief Thomas Ouwejan buitenspel op door te laat te stappen en hierdoor kon Alexander Isak vrij eenvoudig vrijgespeeld worden voor het doel. De aanvaller faalde niet en schoof de 1-1 binnen. AZ stelde hier bijzonder weinig tegenover, al had Ricardo van Rhijn voor de gelijkmaker een betere keuze moeten maken in de enige aanval die er toe deed. Na de 1-1 vielen er nog maar weinig echte kansen te noteren, maar AZ bleef de onderliggende partij en bleef ballen inleveren en zomaar over de zijlijn spelen.

Verlengen en eruit

Omdat het na 90 minuten nog gelijk stond volgde de verlenging. Het spelbeeld van tweede helft zette zich voort, Willem II was met afstand de betere en felle ploeg en noteerde ook de grootste kansen met onder andere een bal op de paal.

In de penaltyserie was het nog niet gedaan met de ellende, na een aantal slecht ingeschoten penalty’s mocht Willem II zich terecht winnaar noemen van de halve eindstrijd. Enigszins cynisch na deze nederlaag concludeert deze redacteur wel meteen dat verliezen tegen Willem II nog altijd beter is dan een vernedering tegen Ajax in de Kuip.

[foto via Pro Shots]

Martijn
Over de schrijver

Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft daarnaast met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby en helpt in het echte leven bedrijven aan goed scorende websites met 072DESIGN. Doet daarnaast ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar