Wedstrijden

AZ wacht spannende pot bij NEC

AZ reist zondag af naar Nijmegen voor een belangrijke confrontatie met NEC, de verliezer van de recente bekerfinale. Met nog slechts een handvol wedstrijden te gaan in de Eredivisie, spelen beide teams nog echt om de knikkers. NEC vecht voor een plek die mogelijk recht geeft op Europees voetbal, terwijl AZ gaat voor directe plaatsing voor de groepsfase van de Europa League. Doordat Feyenoord de beker won, is de vierde plaats voldoende.

Mastoras mee naar Nijmegen

Mayckel Lahdo, Lequincio Zeefuik en Bruno Martins Indi maken de reis naar Gelderland niet mee vanwege blessures. Martins Indi ondervindt nog hinder van een eerdere rugblessure. Daarnaast zijn Lewis Schouten en Wouter Goes geschorst en zullen deze wedstrijd missen. AZ-trainer Maarten Martens heeft reeds aangekondigd dat Alexandre Penetra de positie van Goes zal overnemen voor het duel tegen de recente verliezend bekerfinalist.

Enoch Mastoras mee naar Nijmegen

Enoch Mastoras maakte deel uit van het winnende Youth League-team en maakt nu wekelijks indruk bij Jong AZ

Enoch Mastoras, pas 17 en indruk makend bij Jong AZ, is geselecteerd voor de wedstrijd. Op AZ.nl laat Maarten Martens weten veel vertrouwen te hebben in de jongeling: “Enoch presteert goed. Hij heeft veel voetballend vermogen en is fysiek sterk. Daarnaast heeft hij ondanks zijn leeftijd al een bepaalde volwassenheid. Ook is hij heel rustig aan de bal en redelijk onverstoorbaar. Hij draait makkelijk weg en heeft een goede aanname.”.

NEC jaagt op plek 5

Voor NEC, momenteel de nummer zes in de competitie, zijn de Europese dromen na het verliezen van de bekerfinale onzeker geworden. Met een achterstand van slechts één punt op Ajax en een lastiger restprogramma, waaronder een herhaling van de bekerfinale tegen Feyenoord, is de druk groot. Het behalen van de play-offs lijkt echter veiliggesteld, met een voorsprong van negen punten op de eerste niet-play-off plaats.

NEC moet het zondag alleen doen zonder rechtsback Bart van Rooij en de al langer afwezige Bas Dost. Volgens onze collega’s van Forza NEC zal Sontje Hansen een basisplaats krijgen na zijn goede optredens van de laatste weken.

Wisselvallige vorm van AZ

AZ heeft een seizoen vol hoogte- en dieptepunten achter de rug, met grote overwinningen die plots omsloegen in zware nederlagen tegen Heracles Almelo en PSV. De Alkmaarders herstelden zich in de laatste speelronde tegen RKC Waalwijk, maar ook in die wedstrijd viel de wisselvalligheid van het elftal weer op. De Alkmaarders knokten zich met prachtige doelpunten naar 3-2, nadat ze met 0-2 achterkwamen tegen de Waalwijkers.

Eerdere ontmoeting en respect voor Dost

Eerder dit seizoen verraste NEC in Alkmaar met een 1-2 overwinning in een duel dat uiteindelijk in twee keer werd gespeeld vanwege het onwel worden van Bas Dost.

Bas Dost onwel bij AZ - NEC

Heftige taferelen bij de thuiswedstrijd. Gelukkig liep het goed af voor Bas Dost

Recente historie

Datum Wedstrijd Uitslag
06-12-2023 AZ – NEC 1-2
21-05-2023 NEC – AZ 0-3
01-09-2022 AZ – NEC 1-1
06-03-2022 NEC – AZ 1-3
20-11-2021 AZ – NEC 1-1

Vorig seizoen stelde AZ plaatsing voor Europa veilig in Nijmegen met een 0-3 overwinning. Doelpunten aan AZ-kant werden gemaakt door Jesper Karlsson (2x) en Jordy Clasie.

[foto’s via Vincent de Vries / Pro Shots]

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan professionele websites met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

    Comments are closed.

    0 %