Wedstrijden

AZ wacht moeilijke opgave na nederlaag in Glasgow

AZ heeft vanavond met 2-0 verloren op bezoek bij Celtic. De Alkmaarders kregen in Glasgow wel de nodige kansen, maar verloren door treffers van Furahashi en Forrest. Door de nederlaag wacht de ploeg van Jansen een zware taak om zich volgende week alsnog te kwalificeren voor de groepsfase van de Europa League.

De Alkmaarders kregen in Glasgow de eerste grote mogelijkheid, al spatte een inzet van Pavlidis op de binnenkant van de paal uiteen. Niet lang daarna was het aan de overkant wel raak. Het was de Japanner Furahashi die de thuisploeg op voorsprong schoot. In het restant van de eerste helft hield Verhulst zijn ploeg een aantal keer op de been, terwijl Hart aan de andere kant handeld moest optreden op inzetten van Aboukhlal.

Na de pauze waren de eerste goede kansen weer voor AZ. Oosting en Aboukhlal waren echter niet scherp genoeg in de afronding. De missers werden na een uur afgestraft door Celtic. Forrest schoot via het been van een AZ’er raak. In de slotfase startten de Alkmaarders wel een slotoffensief maar voorkwamen Verhulst en Martins Indi de 3-0.

Karakteristieken

Doelpunten: 12’ Furahashi 1-0, 61’ Forrest 2-0

Gele kaarten: Ralston, McCarthy (Celtic) De Wit (AZ)

Opstelling AZ: Verhulst; Sugawara, Letschert, Martins Indi, Oosting; Midtsjø (72’ Clasie), De  Wit, Koopmeiners (c); Gudmundsson (72’ Evjen), Pavlidis (80’ Poku) Aboukhlal

Opstelling Celtic: Hart; Ralston, Starfelt, Welsh, Taylor; Turnbull, McGregor, Rogic (75’ McCarthy); Forrest, Furahashi (75’ Montgomery), Abada (58’ Edouard)

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant