Website laten maken in Alkmaar? Kom naar 072DESIGN
Elftal en Technische staf

AZ voorlopig nog zonder geblesseerd kwartet

Stijn Wuytens, Calvin Stengs, Jeremy Helmer en Marko Vejinovic staan voorlopig nog langs de kant. Het kwartet AZ-spelers kampt al geruime tijd met blessures en een vaste datum voor de terugkeer kunnen de spelers nog niet geven. Marko Vejinovic lijkt het dichtste bij een rentree op het veld. ‘Het gaat goed! Ik heb vandaag voor het eerst weer mogen trainen met Jong, dus ik mag niet klagen’, aldus de middenvelder voor de camera’s van AZ TV. Een exacte datum voor zijn rentree durft hij echter niet te geven. ‘Het zal ietsje langer duren dan een paar weken. Maar ik ben op de goede weg.’

Stengs

Een vraag die de laatste tijd veel voorbij komt op social media is hoe het nu gaat met Calvin Stengs. De aanvaller raakte tijdens de eerste wedstrijd van vorig seizoen zwaar geblesseerd aan de knie en is op dit moment nog aan het revalideren. Vorige week is hij voor een laatste check naar de Verenigde Staten gegaan en dat zag er goed uit. Op dit moment traint de jongeling nog voor zichzelf, en ook hij durft geen datum te koppelen aan zijn terugkeer. ‘Het kan een maandje langer duren, een maandje korter… Je weet niet hoe het gaat. Ik hoop zo snel mogelijk. Maar mijn gezondheid is het belangrijkste. Ik doe er liever een maandje langer over en dat het goed is, dan dat ik ga overhaasten.’

Wuytens en Helmer

Ook Stijn Wuytens en Jeremy Helmer trainen nog binnen. Rond de situatie van Wuytens is nog weinig veranderd sinds onze update van vorige week. Jeremy Helmer staat praktisch sinds de winterstop aan de kant en is ook weer op de weg terug. ‘De eerste wedstrijd na de winter speelde ik nog, de training daarna voelde ik bij een sprintje iets knappen in mijn hamstring.’ Een datum voor zijn terugkeer durft de middenvelder, annex vleugelaanvaller, niet geven. ‘Jullie zien wel als ik weer terug ben.’

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com