Wedstrijden

AZ voorkomt blamage na strafschoppen

AZ kende vanavond een dramatische avond door tegen Quick Boys na 120 minuten niet verder te komen dan 3-3. De Alkmaarders namen vervolgens de strafschoppen beter, waardoor de ploeg van Jansen zich alsnog wist de plaatsen voor de kwartfinale. 

De Alkmaarders speelden een uitermate zwakke eerste helft. Het elftal leek onder spanning te staan, wat resulteerde in een saai schouwspel. Er was weinig beweging en de spelers leken de bal niet te willen hebben.

Het waren de bezoekers die de grootste kansen kregen. Na een half uur konden twee aanvallers oprukken richting Owusu-Oduro, maar was het Bazoer die met een ultieme ingreep een doelpunt wist te voorkomen.

Na de pauze veranderde er weinig aan het speelbeeld. De ploeg van Jansen speelde de bal in een laag tempo rond, terwijl Quick Boys loerde op de counter. Het bleek een succesvol recept want na een uur spelen kwamen de Katwijkers aan de leiding door een treffer van Nwankwo.

De wedstrijd werd na deze treffer direct gestaakt omdat de supporters van de bezoekers vuurwerk op het veld gooiden. Na de hervatting voerde AZ de druk wel iets op, maar bleven Quick Boys ontzettend gevaarlijk in de omschakeling. De beste kansen waren wederom ook voor de bezoekers.

De Wit

Toch waren het de gastheren die wisten te scoren. Dani de Wit kopte resoluut raak na een voorzet van Martins Indi. De bezoekers kregen hierdoor een dusdanige tik te verwerken, waar AZ direct van profiteerde. Invaller Poku kon na een pas van de uitstekend ingevallen Esteves aan de linkerkant opstomen en liet Van der Helm vervolgens kansloos met een schuiver in de verre hoek.

De wedstrijd ging hierna op en neer, de Katwijkers kregen een goede kans op de gelijkmaker, terwijl Pavlidis en De Wit grote kansen kregen op de beslissing. De Alkmaarders hadden in het restant van de wedstrijd de overhand, maar de definitieve beslissing bleef uit.

Dat kwam AZ uiteindelijk duur te staan want uit de allerlaatste corner maakte Quick Boys via De Beste de gelijkmaker. De wedstrijd werd hierna wederom gestaakt omdat er voorwerpen op het veld werden gegooid door de aanhang van de bezoekers.

Van Brederode

Het logische gevolg was een verlenging, waarin AZ wel duidelijk de betere was. De thuisploeg ging op jacht naar de hernieuwede voorsprong en kon een kleine tien minuten na de hervatting juichen. Van Brederode slalomde door de defensie van de bezoekers en ronde vervolgens beheerst af.

Dani de Wit leek hierna de wedstrijd definitief te beslissen, maar de treffer van de middenvelder werd afgekeurd na het bestuderen van de beelden. AZ leek af te stevenen op een plek in de kwartfinale, maar na een misser van Penetra dook Sven van Duijn ineens op voor Owusu-Oduro en schoot de gelijkmaker binnen.

Karakteristieken

Doelpunten: 60′ Nwankwo 0-1, 70′ D. de Wit 1-1, 73′ Poku 2-1, 90+7 De Beste 2-2, 98′ Van Brederode 3-2, 114′ S. van Duijn 3-3

Gele kaarten: Reinders, Staal, De Beste, Franken (Quick Boys) Pavlidis (AZ)

Opstelling AZ: Owusu-Oduro; Kasius, Bazoer (80′ Penetra), Martins Indi (c), Dekker (43′ Esteves); Clasie, D. de Wit, Dantas (120′ Odgaard); Lahdo (56′ Poku), Pavlidis, Van Bommel (56′ Van Brederode)

Opstelling Quick Boys: Van der Helm; Bosman (83′ Van der Meiracker), Staal (71′ Kamp), Meerstadt (83′ Van Duijn), Nwankwo; Offerhaus, Broekhuizen (71′ De Beste), Reinders (88′ Franken); Owusu, Junte, Van Duijn (115′ Van Tol)

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %