Wedden op voetbal

Wedstrijden

AZ volledig fit tegen PSV

AZ neemt het morgenmiddag met een geheel fitte selectie op tegen PSV, zo liet hoofdtrainer John van den Brom weten: “Iedereen is fit en we hebben geen schorsingen. Ik vind dat we de 19 dagen zonder wedstrijd heel goed doorgekomen zijn. Er staat een super fitte selectie.”

De voorbereiding op het duel met PSV is dus goed. Zo speelde AZ in de lange wedstrijdloze periode ook nog een besloten oefenduel op bezoek bij de Graafschap. De Alkmaarders wonnen met 0-5. AZ blijkt dit jaar in eigen huis een lastige tegenstander om te verslaan, AZ heeft met zeven thuisoverwinningen dit kalenderjaar samen met Ajax en FC Groningen de meeste thuisoverwinningen geboekt van alle Eredivisie-teams.

Van den Brom spreekt van een interessante speelronde: “We krijgen in de één-na-laatste speelronde een tegenstander die nog voor het kampioenschap strijdt. PSV móet winnen om nog enigszins zicht op de landstitel te houden.” Terwijl AZ ook nog niet verzekerd is van de vierde plek: “Wij moeten een resultaat boeken om de vierde plaats veilig te stellen. Daar gaan wij vol voor.”

Bij een overwinning op de Eindhovenaren verzekert AZ zich dus van de vierde plaats, die door de bekerwinst van Ajax recht geeft op Europees voetbal. Bovendien wordt het voor de Alkmaarders ook wel eens tijd om weer te winnen van PSV. De laatste overwinning dateert alweer van 28 september 2013. Destijds waren Aron Jóhannsson en Nick Viergever (nu actief voor PSV) de doelpuntenmakers. Aan scorend vermogen heeft het sinds die laatste overwinning niet gelegen tegen de Eindhovenaren. Zo wist AZ de laatste vijf jaar elke thuiswedstrijd tegen PSV in ieder geval twee keer het net te vinden.

De wedstrijd tussen AZ en PSV begint zondagmiddag om half 3 in het AFAS Stadion. De scheidsrechter bij deze wedstrijd is Danny Makkelie.

Recente historie

2017-2018: 2-3
Weghorst 2x (AZ), Pereiro, Lozano, van Ginkel (PSV)
2016-2017: 2-4
Friday 2x (AZ), Willems 2x, de Jong, Pereiro (PSV)
2015-2016: 2-4
Van der Linden, Tankovic (AZ), Pereiro, van Ginkel 2x, Narsingh (PSV)
2014-2015: 2-4
Henriksen, Mühren (AZ), de Jong 3x, Wijnaldum (PSV)
2013-2014: 2-1
Viergever, Jóhannsson (AZ), Memphis (PSV)

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Peter Rus
Over de schrijver

Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.