Elftal en Technische staf

AZ verwelkomt Ghanese aanvaller Ibrahim Sadiq

Het zat er al een paar dagen aan te komen, maar sinds vandaag is AZ een aanvallende impuls rijker. Ibrahim Sadiq komt over van het Zweedse BK Häcken en heeft een krabbel gezet onder een contract tot 2028.

De snelle aanvaller bewandelde deze week eenzelfde pad als AZ’er Pantelis Hatzidiakos. Beide spelers weten al een kleine week dat zij een transfer zouden gaan maken en in beide gevallen werd afgesproken dat de daadwerkelijke overstap pas na de play-off ronde kon worden gemaakt. Met succes, overigens. Naast AZ behaalde Sadiq gisteravond ook de groepsfase met BK Häcken, in zijn geval de Europa League.

Sadiq is in vorm

Met de eerste Ghanese voetballer na Kamal Sowah (2022) lijkt AZ een multifunctionele aanvaller te hebben aangetrokken die bovendien in vorm is. In de return gisteravond in en tegen Aberdeen was Sadiq met twee fraaie treffers de grote man voor BK Häcken, die zich voor het eerst sinds 2007 wist te plaatsen voor een Europees Hoofdtoernooi.

Flexibel inzetbaar

Wat mogen AZ’ers verwachten van deze nieuwste aanwinst? Sadiq is snel, doelgericht (dit seizoen 13 goals in 18 wedstrijden) en op meerdere aanvallende posities inzetbaar. AZ lijkt met Lahdo, Poku & Sadiq te hebben gekozen voor meer snelheid en diepgang in het aanvalsspel, waar dit de afgelopen jaren met spelers als Idrissi, Odgaard, Karlsson en van Brederode anders is geweest.

Onder de indruk van het AFAS stadion

Sadiq kijkt er naar uit om wedstrijden te gaan spelen in Alkmaar. Op de website van AZ verklaart hij: “Het is een geweldig stadion. Dit zijn stadions waar je graag in wilt spelen. Het is als een droom die uitkomt voor mij. AZ wilde mij heel graag hebben. Ook dat geeft een goed gevoel.” Het is aan ons om Sadiq een warm welkom te heten in het AFAS-Stadion!

Sadiq-wiki:

 • Ibrahim Sadiq is momenteel 23 jaar
 • In de Ghanese hoofdstad Accra voetbalde Sadiq bij de Right to Dream Academy.
  • Deze academie heeft een samenwerkingsverband met het Deense Nordsjælland, de club die Sadiq een kans bood in Europa.
 • De transferwaarde van Sadiq wordt door Transfermarkt geschat op 2 miljoen euro
  • Naar verluidt maakt AZ zo’n 4 miljoen euro over richting Zweden
 • Sadiq neemt nummer 11 van Jesper Karlsson over

[foto via PRO SHOTS / ProSportsImages]

Jordy Breet
Op 7 jarige leeftijd met Pa mee naar de Alkmaarderhout voor de afscheidswedstrijd van Peter Wijker, vervolgens nooit meer weggegaan. Tegenwoordig present in vak W op de van der Ben tribune. Undercover woonachtig in Haarlem. Geïnteresseerd in Europese supporterscultuur. Krijgt kippenvel van juichende mensenmassa's.

  Comments are closed.

  0 %