19-09-2020: AZ - VVV Venlo Eredivisie seizoen 2020-2021 L-R Jesper Karlsson of AZ Alkmaar
Wedstrijden

AZ verspeelt zeker lijkende overwinning tegen VVV Venlo

AZ heeft vanavond wederom een zeker lijkende overwinning weggegeven. Na een vroege 2-0 voorsprong via Karlsson en Stengs kreeg Svensson vlak voor rust rood en kwam de spanning terug in de wedstrijd. Er leek aanvankelijk weinig aan de hand, tot het moment dat Linthorst vijf minuten voor tijd de aansluitingstreffer maakte. Niet veel later maakte VVV uit een strafschop uiteindelijk de gelijkmaker. 

De Alkmaarders waren heer en meester in de eerste helft en kenden een vliegende start. Jesper Karlsson krulde de bal na twee minuten vanaf de zijlijn op prachtige wijze achter de kansloze Van Crooy. AZ bleef de kansen aaneenrijgen en kwam halverwege de eerste helft op 2-0 na een bekeken schot van binnen de zestien van de teruggekeerde Stengs.

Rood

De bezoekers uit Venlo hadden in het eerste bedrijf helemaal niks in te brengen en mochten van geluk spreken dat de gastheren het duel niet al in een vroegtijdig stadium in het slot gooiden. Met name via Stengs en een kopbal op de lat van Boadu was de ploeg van Slot dichtbij de derde treffer. Vlak voor rust kwam VVV onverwacht terug in de wedstrijd, niet door een treffer maar door een rode kaart voor Svensson. De Noor kong vroegtijdig douchen na een onbesuisde tackle, die ook afgedaan had kunnen worden met geel.

Controle

Na de pauze had AZ het moeilijker en dook het logischerwijs minder vaak op voor het doel van Van Crooy. Aan de andere kant hoefde Verhulst ook nauwelijks in actie te komen. De Alkmaarders hadden de zaakjes defensief aardig op orde en het duurde tot vijf minuten voor tijd voordat Verhulst voor het eerst in actie moest komen. De toekende corner na die kans werd echter pardoes binnengekopt door Linthorst, waarna het weer spannend werd. Twee minuten later kreeg Giakoumakis vanaf de stip gelegenheid de stand in evenwicht te brengen na een vermeende overtreding van Martins Indi. De Griek schoot resoluut raak en bezorgde AZ daarmee de volgende dreun.

Karakteristieken

Doelpunten: 2′ Karlsson 1-0, 24′ Stengs 2-0, 86′ Linthorst 2-1, 88′ Giakoumakis (strafschop) 2-2

Gele kaarten: Machach, Gelmi, Hunte (VVV Venlo)

Rode kaart: Svensson (AZ)

Opstelling AZ: Verhulst; Svensson, Leeuwin, Martins Indi, Wijndal; Midtsjø, De Wit, Koopmeiners (c); Stengs, Boadu, Karlsson (63′ Hatzidiakos)

Opstelling VVV Venlo: Van Crooy; Dekker, Swinkels, Kum, Schmitz (81′ Van Dijk); Linthorst, Gelmi (46′ Hunte), Machach (63′ Coric); Van Crooy, Giakoumakis, John (74′ Arias)

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant