Wedstrijden

AZ moet late gelijkmaker slikken bij FC Utrecht

Vangelis Pavlidis scoort tegen FC Utrecht

Na een 0-2 voorsprong deed AZ weer waar het goed in is, het op het laatste moment weggeven van een goed resultaat. FC Utrecht zorgt ervoor dat AZ nu veroordeeld is tot het spelen van Play-offs.

Pavlidis! Pavlidis! Pavlidis!

AZ mocht in de 12e minuut juichen. Een verdwaald schot van Pantelis Hatzidiakos kwam via Willem Janssen terecht bij Jesper Karlsson, die vervolgens Vangelis Pavlidis kon bedienen.

De Griek bleef zoals wel vaker ijskoud en schoof rustig binnen (0-1). Een paar minuten later was het weer Pavlidis die kon scoren en wederom op aangeven van Karlsson. De spits kopte dit keer prachtig binnen op een mooie voorzet (0-2). Na de zeer comfortabele 0-2 ging AZ helaas weer te veel achterover leunen, waardoor FC Utrecht steeds beter in de wedstrijd kwam. In de 37e minuut viel de verwachte aansluitingstreffer. Sander van der Streek kon diagonaal binnenschuiven (1-2). Na de aansluitingstreffer bleef het spel heen en weer golven, maar leek AZ ook wel weer een beetje wakker geschud.

Staken als hoogtepunt

Het eerste kwartier van de tweede helft is goed samen te vatten met het woord slordig. Beide elftallen grossierden in fouten en wisten zo goed als niets noemenswaardig te produceren.Na ruim een uur kreeg FC Utrecht een hele flinke kans via Ter Avest, maar die vond Peter Vindahl op zijn pad met een kloeke reflex.

Naarmate de wedstrijd vorderde werd het er allemaal niet beter op en het “hoogtepunt” kwam vlak voor het einde van de wedstrijd. De FC Utrecht-supporters deden wat we in Alkmaar ook wel eens doen: het constant bekogelen van spelers van de tegenpartij met voornamelijk plastic bekers (auw!). Scheidsrechter Kamphuis was het na meerdere waarschuwingen zat en staakte de wedstrijd.

Na de hervatting zou FC Utrecht in de allerlaatste seconde gelijk maken en dat zorgt ervoor dat AZ nu veroordeeld is tot het spelen van Play-offs. We zijn benieuwd hoe dat zal gaan… (pfff)

[Foto’s via Pro Shots / Niels Boersema]

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan goed scorende websites en shops met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

    Comments are closed.

    0 %