Wedden op voetbal

Wedstrijden

AZ verspeelt in de slotfase de overwinning tegen De Graafschap

AZ heeft vanavond gelijkgespeeld op bezoek  De Graafschap. In Doetinchem kwamen de mannen van Van den Brom met 0-1 voor door een doelpunt van Guus Til. De aanvoerder schoof de bal op aangeven van Seuntjens in de tweede helft langs Bertrams. In de slotfase kwam de thuisploeg op gelijke hoogte door een ongelukkig eigen doelpunt van Marco Bizot. 

In de eerste helft gebeurde er vrij weinig voor beide doelen. Met de steun van een vol uitvak kwamen de Alkmaarders niet tot heel veel kansen. De grootste kans viel eigenlijk pas vlak voor rust te noteren. Linksback Wijndal gaf voor op rechtsback Svensson, die de bal al vallend naast kopte. 0-0 was zodoende een logische ruststand.

In het tweede bedrijf kwam AZ rap op voorsprong. Na een uitbraak kwam de bal na een voorzet van Seuntjens terecht bij Til, die beheerst de 0-1 binnenschoof. De Alkmaarders bleven hierna de bovenliggende partij, zonder tot veel kansen te komen. Onder leiding van een dirigerende Maher bleef AZ eenvoudig overeind en hoefde Marco Bizot nauwelijks in actie te komen. Toch kwam De Graafschap in de slotfase langszij middels een eigen goal van diezelfde Bizot. Een schot van Van Mieghem belandde op de binnenkant van de paal en hobbelde via de hand van de doelman over de doellijn.

Karakteristieken

Doelpunten: 53′ Til 0-1, 90′ Bizot (e.d.) 1-1

Gele kaarten: Matusiwa, Van de Pavert (De Graafschap) Seuntjens, Hatzidiakos (AZ)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Vlaar, Wijndal; Midtsjø, Til (c), Maher; Stengs (85′ Van Rhijn), Seuntjens, Idrissi

Opstelling De Graafschap: Bertrams; Owusu, Straalman (c), Van de Pavert, Tutuarima; Vet (82′ Van Mieghem), Matusiwa, El Jebli; Narsingh (71′ Bahoui), Benschop, Burgzorg (66′ Serrarens)

Foto: Pro shots | Paul Meima

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com