website laten maken in alkmaar
Wedstrijden

AZ verslaat Lille dankzij twee wereldgoals

AZ heeft zaterdagmiddag een knappe overwinning geboekt op het Franse Lille. In het AFAS stadion waren de Alkmaarders dankzij wonderschone treffers met 2-1 te sterk voor de nummer vier van Frankrijk.

Grote kans Idrissi

AZ verscheen zonder de zieke Bizot aan de aftrap. Wel keerde Myron Boadu terug in de basiself van de Alkmaarders, die goed begonnen aan de wedstrijd. Er werden veel kansen gecreëerd en het goede voetbal van vorig jaar was weer terug te zien. Het eerste grote gevaar van de wedstrijd kwam dan ook namens AZ. Idrissi stond na tien minuten voetballen oog in oog met Lille-doelman Maignan, maar laatstgenoemde redde. Lille, dat begon met bekende namen als Burak Yilmaz, Renato Sanches en Sven Botman, kreeg een kwartiertje later zijn eerste grote kans. Ikoné schoot maar net naast. Even later redde Verhulst goed op een volley van Yilmaz.

Lille pakt de leiding

Na de pauze was het Lille dat de voorsprong pakte via een doelpunt van verdediger Pied. AZ liet de kop niet hangen en bleef kansen creëren. Zo waren Idrissi en de ingevallen Reijnders dichtbij de gelijkmaker.

Wereldgoals AZ

De Alkmaarders sloegen knap terug na de 0-1. Sugawara maakte het eerste AZ-doelpunt in de voorbereiding. Hij plaatste de bal van een meter of 25 prachtig in de linkerbovenhoek: 1-1. Maar daar bleef het niet bij voor de thuisploeg. In de 84e minuut schoot Ouwejan een vrije trap fraai achter Frans international Maignan: 2-1. Zodoende wint AZ haar eerste wedstrijd van deze voorbereiding. Volgende week wacht een ontmoeting met de Franse topploeg AS Monaco.

Karakteristieken
Doelpunten:
’59 Pied (Lille), ’73 Sugawara, ’84 Ouwejan

Opstellingen eerste helft:
AZ: Verhulst; Svensson, Leeuwin, T. Koopmeiners, Wijndal; Midtsjø, Clasie, De Wit (’37 Aboukhlal); Idrissi, Boadu, Gudmundsson
Lille: Maignan; Botman, Fonte, Bradaric, Pied ; Sanches, André, Bamba; Yilmaz, Ikoné, Aurajo

Opstelling tweede helft:
AZ: Verhulst; Sugawara, Kramer, Gullit, Ouwejan; Goudmijn, Reijnders, P. Koopmeiners; Aboukhlal, Druijf, Evjen.

Beeld: Pro Shots / Remko Kool

Peter Rus
Over de schrijver

Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar