AZ Jeugd

AZ vernedert Real Madrid en bereikt halve finale Youth League

AZ heeft vanmiddag geen spaan heel gelaten van Real Madrid in de kwartfinale van de Youth League. De ploeg van Jan Sierksma won op het eigen AFAS Trainingscomplex afgetekend met 4-0 door treffers van Beukers (tweemaal), Poku en Meerdink. In de halve finale treft het Sporting Lissabon in Nyon. 

De Madrilenen hadden in de eerste helft het meeste de bal, maar AZ hield knap stand. De Alkmaarders gaven weinig weg in het eerste bedrijf en waren aan de andere kant vlijmscherp in de omschakeling. De eerste treffer zou echter vallen uit een spelhervatting. Linksback Beukers werkte de bal in twee instanties langs de grabbelende Piniero del Alamo.

Poku

Niet lang daarna strooide Ernest Poku extra zout in de Spaanse wonden door op snelheid langs zijn directe tegenstander te gaan en in de korte hoek hard raak te schieten. Hierdoor gingen de gastenheren rusten met een terechte en riante 2-0 voorsprong.

Na de thee drong Real Madrid aan, al bleven echt grote kansen uit. Owusu-Oduro tikte één keer een schot van afstand naast, terwijl hij een kopbal uit een corner net over de lat tikte. AZ had het in deze fase aan de bal moelijker, maar gooide het duel toch in het slot een kwartier voor tijd.

Beukers

Poku stond aan de basis van de aanval, waarna Meerdink de bal alert binnen wist te tikken. Het Madrileense verzet was hiermee gebroken, waarna het wachten was op meer treffers. Beukers was het uiteindelijk die de vierde treffer voor AZ maakte door na een lange rush aan de linkerkant in de korte hoek de keeper te verschalken. Dit zou tevens de einstand zijn.

In de halve finale treft AZ Sporting Lissabon, dat in de andere halve finale met 1-0 won van Liverpool. In de vorige ronde waren de Portugezen nog met 5-1 te sterk voor Ajax. Het duel zal gespeeld worden in Nyon.

Karakteristieken

Doelpunten: 25′ Beukers 1-0, 29′ Poku 2-0, 77′ Meerdink 3-0, 85′ Beukers 4-0

Gele kaarten: Meerdink, Addai (AZ) Naveros (Real Madrid)

Opstelling AZ: Owusu-Oduro; Mastoras, Stam, Schouten, Beukers; Smit, De Jong, Kwakman (90′ Kalisvaart); P0ku (80′ Daal), Meerdink (c), Addai (72′ Kerssens)

Opstelling Real Madrid: Piniero del Alamo; Tobias, Naveros, Serrano, Enriquez; Moran Ibanez, Andres (60′ Perez), Palacios; Fortuny (72′ Mesonero), Paz Martinez (82′ Hernandez), Garcia

Foto: Ed van de Pol | AZ Media

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %