Wedstrijden

AZ verliest van Twente en verzuimt te profiteren van puntverlies concurrentie

AZ heeft zondag met 2-1 verloren van FC Twente. De Alkmaarders kregen al vroeg twee goals om de oren en kwamen die tegenslag niet meer te boven. Karlsson maakte het enige doelpunt voor de ploeg van Jansen.

Pascal Jansen voerde ten opzichte van het gewonnen duel met Lazio geen wijzigingen door in zijn basiself. Dat betekende dat Sven Mijnans, die in dat duel op zijn voet werd getikt, ‘gewoon’ aan de aftrap kon verschijnen. Zijn inzetbaarheid was vooraf nog twijfelachtig.

AZ kende een belabberde start van de wedstrijd. De Alkmaarders kwamen na negen minuten al op achterstand. Joshua Brenet zette de bal voor, waarna de volledige vrijstaande Manfred Ugalde de 1-0 op het scorebord zette. Twee minuten werd de malaise nog groter voor AZ. Wederom was het Ugalde die met het hoofd scoorde, nu op aangeven van Cerny. Opnieuw ging de defensie van AZ niet vrijuit.

Halverwege de eerste helft was er eindelijk het eerste wapenfeit van de ploeg van Jansen. Reijnders nam de bal heerlijk op de pantoffel en dwong Unnerstal tot een lastige redding. Uit de corner die volgde zette Sugawara de keeper opnieuw aan het werk. Enkele minuten later kreeg Ugalde aan de andere kant van het veld een grote kans op zijn derde, maar hij schoot wild over. Kort voor rust was AZ wederom Mijnans en Karlsson beiden dichtbij de aansluitingstreffer, maar dat mocht niet baten. Daardoor zochten de ploegen met een 2-0 stand de kleedkamer op.

Karlsson brengt hoop terug

Het eerste grote gevaar na de theepauze kwam van de thuisploeg. Eerst bracht Ryan knap redding op een kiezelhard afstandsschot van Salah-Eddine, terwijl even later Van Wolfswinkel dichtbij de 3-1 was. Na een uur spelen besloot Jansen drie wissels door te voeren. Lahdo, Mees de Wit en Meerdnik kwamen in de ploeg. Voor laatstgenoemde betekende het zijn Eredivisie-debuut. Niet veel later kwam AZ terug in de wedstrijd. Na een goede steekpass van Clasie maakte Karlsson een rush richting het Enschedese doel. Oog in oog met Unnerstal bleef de Zweed rustig en ramde hij de bal in de korte hoek raak.

AZ heeft zondag met 2-1 verloren van FC Twente. De Alkmaarders kregen al vroeg twee goals om de oren en kwamen die tegenslag niet meer te boven. Karlsson maakte het enige doelpunt voor de ploeg van Jansen.

Tien minuten voor tijd was AZ ook nog dichtbij de gelijkmaker. Invaller Mexx Meerdink kreeg de bal van rechts aangespeeld, maar zijn schot werd gekraakt door een verdediger van Twente. Ook invaller Mihailovic probeerde het daarna, maar zijn poging ging ruim naast. AZ drong in de slotfase nog aan tot de gelijkmaker, maar dat mocht niet baten. Zodoende eindige het 2-1 en verzuimt AZ te profiteren van het puntverlies van de concurrentie.

Karakteristieken

Doelpunten: 9′ Ugalde 1-0, 11′ Ugalde 2-0, 66′ Karlsson 2-1

Gele kaarten: Karlsson (AZ), Cerny (FC Twente)

FC Twente: Unnerstal; Smal, Hilgers (35′ Plegezuelo), Pröpper, Brenet; Zerrouki, Vlap (80′ Steijn), Salah-Eddine; Van Wolfswinkel (90′ Van Wolfswinkel), Ugalde, (46′ Misidjan), Cerny

AZ: Ryan; Sugawara, Goes (46′ Beukema), Hatzidiakos, Kerkez (60′ M. de Wit); Reijnders, Clasie, Mijnans (78′ Mihailovic); Karlsson, Pavlidis (60′ Meerdink), Odgaard (60′ Lahdo)

Foto: Pro Shots

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    0 %