Wedstrijden

AZ verliest nipt bij Olympiakos (1-0)

AZ speelde een oefenwedstrijd tegen Olympiakos uit Griekenland

AZ heeft zojuist de eerste nederlaag in oefencampagne geleden. In Griekenland verloren de Alkmaarders met 1-0 van Olympiakos.

AZ, dat druk in de voorbereiding is op de eerste voorronde van de Conference League speelt in de voorbereiding alleen wedstrijden tegen tegenstanders van formaat om het elftal zo goed mogelijk klaar te stomen voor het echte werk. In Griekenland bootste AZ een Europese uitwedstrijd na, maar de thuissupporters waren niet echt onder de indruk van het affiche van de avond gezien het aantal toeschouwers.

Rommelige eerste helft

Pascal Jansen opende de eerste helft met onderstaande opstelling, waar ook gezien de vorige wedstrijden nog weinig conclusies aan kunnen worden verbonden (al zijn de 90 minuten voor Hobie Verhulst misschien wel een voorteken?)

De eerste helft valt het beste samen te vatten als rommelig. Beide ploegen grossierden in balverlies, matige passes en eigenlijk geen echte kansen. Tel daarbovenop een scheidsrechter die wel heel veel op zijn fluitje wilden blazen en je hebt een partij waar je als supporter in ieder geval geen steek wijzer van wordt.

Vlak voor rust zou de thuisploeg met de enige echt kans ook meteen scoren. Aanvaller Cisse mocht bij een corner volledig vrij inkoppen (zowel Beukema als Hatzidiakos waren hem kwijt) en hij liet keeper Verhulst kansloos met een bal in de hoek (1-0).

Slaapverwekkende tweede helft

Waar Pascal Jansen de vorige oefenwedstrijden veel wisselde in de rust, deed hij dat vanavond niet. In de eerste paar minuten van de tweede helft had de thuisploeg de overhand en kreeg het ook nog een aardige kans die voorlangs ging. AZ kon aanvallend geen potten breken en de Alkmaarders werden fysiek steeds vrij makkelijk van de bal gezet door de Grieken.

Na een uur spelen mochten Mees de Wit en Jens Odgaard het laten zien in plaats van Milos Kerkez en Håkon Evjen. De wissels hadden weinig invloed op het spelbeeld en in het laatste kwartier kwam er meer vers bloed in het team.

De eerste echte kans (!) van AZ viel te noteren in minuut 79. De mee opgekomen Sam Beukema schoot vlak voorlangs van grote afstand. Vlak voor tijd werd het aan twee kanten nog even spannend. Olympiakos dwong Hobie Verhulst nog tot een prachtige redding en aan de andere kant kreeg AZ de grootste kansen van de wedstrijd, maar schoten van Jens Odgaard en de daaropvolgende rebound van Jelle Duin gingen er niet in. Olympiakos kwam ook in de allerlaatste seconde nog dichtbij, maar het was wederom Verhulst die een tweede treffer wist te voorkomen.

Next up: KVC Westerlo

Volgende week volgt de volgende oefenwedstrijd, AZ speelt de 16e in België tegen KVC Westerlo. Via AZ is het mogelijk om kaarten te kopen voor deze wedstrijd en dit is vooral aan te raden als je geen trek hebt in een Belgisch biertje.

[foto via Pro Shots / SIPA USA)

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan goed scorende websites en shops met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

    Comments are closed.

    0 %