Tijjani Reijnders maakt de gelijkmaker tegen Heracles Almelo
Wedstrijden

AZ verliest in de blessuretijd van Heracles Almelo

AZ heeft in extremis verloren van Heracles Almelo. Nadat AZ het lang met 10 man moest doen en toch gelijk leek te spelen na een doelpunt van Tijjani Reijnders, was het Rai Vloet die AZ een weer wat waardelozer begin van het seizoen bezorgde.

Na een dekkingsfout achterin was de eerste echte kans in de wedstrijd voor de thuisploeg, Fadiga schoot de bal op de vuisten van Peter Vindahl. AZ had zoals gebruikelijk weer veel balbezit in de beginfase en dat resulteerde in een goede kans voor Albert Gudmundsson op aangeven van Vangelis Pavlidis. Na 19 minuten was het wel raak voor Gudmundsson die uit stand schitterend binnen wist te werken met links na een prima aanval van de Alkmaarders.

Albert Gudmundsson is blij met zijn doelpunt tegen Heracles

AZ viert de 0-1 in Almelo – foto via Rico Brouwer/Soccrates

Rode rampspoed

Na het doelpunt bleef AZ de betere tegen Heracles en speelde de wedstrijd zich vooral af op de helft van de club uit Almelo. AZ bleef fel storen en gaf de thuisploeg geen enkele kans om in de wedstrijd te komen. Dat het kwartje dan toch de andere kant op zou vallen richting de rust was verrassend, maar het past wel bij de start van het seizoen.

Jordy Clasie krijgt rode kaart tegen Heracles Almelo

Jordy Clasie krijgt rood en weet dat hij te laat was – foto Rico Brouwer/Soccrates

Een felle en veel te late tackle van Jordy Clasie werd door Gözübüyük afgedaan met een gele kaart, maar werd na ingrijpen van de VAR rood. De Alkmaarders waren meteen de weg kwijt en nadat Dani de Wit Timo Letschert zich de kaas van het brood lieten eten schoot Kaj Sierhuis de bal prachtig in de kruising (1-1).

AZ kan het niet met 10 man

AZ begon de tweede helft met een opvallende wissel, Kesper Karlsson bleeft achter in de kleedkamer en werd vervangen door Zakaria Aboukhlal. Het spelbeeld in de tweede helft was het totaal tegenovergestelde van de eerste helft, Heracles Almelo was de bovenliggende partij en AZ kwam er voetballend niet meer uit. Heel veel grote kansen leverde het de thuisploeg in het eerste kwartier niet op, alleen Kaj Sierhuis kwam echt dichtbij met een kopbal.

Bijna een punt…

Na een mogelijkheid voor Aboukhlal kreeg Rai Vloet een grote kans voor Heracles, maar die vond de vuisten van Peter Vindahl. In de 72e minuut was het dan toch raak voor de Almeloers via Delano Burgzorg

AZ wisselde door op snelheid met onder andere Ernest Poku en Yuki Suguwara, maar zou uiteindelijk gelijkmaken via Tijjani Reijnders. De middenvelder kegelde de bal heerlijk in de kruising. De 2-2 leek haalbaar, maar in de blessuretijd bezorgde Rai Vloet AZ weer een enorme kater met een rake vrije trap. Hierdoor hebben de Alkmaarders slechts drie punten uit vier wedstrijden en doet de seizoenstart weer denken aan de rampzalige start van vorig seizoen.

Heracles Almelo – AZ (3-2)

Opstelling Heracles Almelo: Janis Blaswich; Noah Fadiga, Marco Rente, Mats Knoester, Ruben Roosken (46. Giacomo Quagliata); Orestis Kiomourtzoglou, Luca de la Torre (86. Lucas Schoofs); Nikolai Laursen (46. Bilal Basacikoglu), Rai Vloet, Mohamed Amissi (46. Delano Burgzorg); Kaj Sierhuis (75 Ismail Azzaoui).

Opstelling AZ: 
Peter Vindahl; Aslak Witry (62. Yukinari Sugawara), Timo Letschert (86. Tijjani Reijnders), Bruno Martins Indi, Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø, Dani de Wit, Jordy Clasie; Albert Gudmundsson (86. Sam Beukema), Vangelis Pavlidis (69. Ernest Poku), Jesper Karlsson (46. Zakaria Aboukhlal).

Scoreverloop: 19. Gudmundsson 0-1, 45+1. Sierhuis 1-1, 72. Burgzorg 2-1, 89. Reijnders 2-2, 90+2. Vloet 3-2.
Gele kaarten: Vloet, Quagliata, Burgzorg (Heracles Almelo).
Rode kaarten: 45. Clasie (AZ).
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.
Toeschouwers: 8.053.

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan goed scorende websites en shops met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

    Comments are closed.

    Ook interessant