Wedstrijden

AZ verliest van FC Utrecht en finisht als zesde

Brian Wijker
Geschreven door Brian Wijker

AZ is er ook tijdens haar laatste reguliere thuiswedstrijd niet in geslaagd tot winst te komen. Nummer vier FC Utrecht kon ruim zeven ton ontvangen bij een nederlaag, maar versloeg de Alkmaarse formatie met 2-3. Hierdoor strandt AZ in de competitie als zesde.

Daarmee eindigt het toch al magere Eredivisie-seizoen van de ploeg van trainer John van den Brom in mineur. Dat het er zondag niet in zou zitten, werd na een half uur spelen al duidelijk. Aanvaller Richairo Zivkovic ontsnapte aan de AZ-verdediging en klopte doelman Tim Krul met een bekeken inzet. Toen Jonas Svensson niet veel later met rood naar de kant moest na een – volgens de scheidsrechter – doorgebroken speler te hebben neergehaald, leek het duel al beslist. Al was dat alleen al omdat de daaropvolgende vrije trap raak werd geschoten door Zakaria Labyad.

Vuurwerk

Na rust bleef AZ aandringen, wat resulteerde in de aansluitingstreffer. Mark van der Maarel passeerde zijn eigen doelman en voormalig AZ-target Robbin Ruiter. Twee minuten later herstelden de Domstedelingen de opgelopen schade, toen middenvelder Nacer Barazite de 1-3 binnenschoot. Krul viel bij vrijwel alle tegentreffers niets te verwijten.

Een van de spelers die bij AZ wél een voldoende scoorde, Alireza Jahanbakhsh, bracht de spanning toch weer een beetje terug. Hij kopte van dichtbij binnen. Kort daarvoor werd de Iraniër in kansrijke positie naar de grond getrokken, maar ditmaal vond de scheidsrechter geel volstaan. En zo zat het AZ dus ook niet bepaald mee.

Feestje

De wedstrijd tegen FC Utrecht stond in het teken van het 50-jarige jubileum van de Alkmaarders, dat afgelopen woensdag een feit werd. Maar ondanks de smakelijke gebakjes van hoofdsponsor AFAS, werd het zondag allesbehalve een feestje. Zo rolde het ‘Van den Brom, oprotten!’ geregeld van de tribune en heerste er een gelaten stemming in het stadion.

Een wit zakdoekje op de tribune, vermoedelijk aan het adres van de AZ-directie en trainer John van den Brom.

AZ – FC Utrecht 2-3 (0-2)

Scoreverloop: 32. Zivkovic 0-1, 35. Labyad 0-2, 51. Van der Maarel (e.d) 1-2, 53. Barazite 1-3. 68. Jahanbakhsh 2-3.

Rood: Svensson (AZ).

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Brian Wijker

Brian Wijker

Sinds de zomer van 2014 werkzaam voor deze website. Is vaak te vinden op de perstribune bij thuis- en uitwedstrijden van AZ. Brian is ook redacteur bij In de Hekken en werkt als Freelancer bij het Noordhollands Dagblad. Volg Brian op twitter: @BrianWijker