website laten maken in alkmaar
Elftal en Technische staf

AZ verlengt met Mohamed Taabouni

Mohamed Taabouni blijft langer aan AZ verbonden. De club en het talent hebben vandaag een handtekening gezet waardoor de jeugdinternational tot medio 2022 vastligt in de Kaasstad. Het oude contract van Taabouni liep in 2021 af. Op dit moment traint de jongeling ook al mee met de eerste selectie, terwijl hij afgelopen seizoen debuteerde voor Jong AZ.

Het is sowieso al een zomer vol hoogtepunten voor Taabouni. In mei kroonde hij zich namelijk met Oranje onder 17 tot Europees kampioen en behoorde tot de uitblinkers van zijn team. Ontwikkelingen waar de hoofdrolspeler zelf ook blij mee is. ‘Ik ben heel trots. Het gaat heel snel allemaal. Ik denk dat ik mezelf het afgelopen seizoen goed heb ontwikkeld en veel heb bijgeleerd. Ook als mens. Er zijn veel mooie dingen gebeurd: ik heb mijn debuut in het betaalde voetbal gemaakt en ben Europees kampioen geworden met Oranje. Van mezelf ben ik gedisciplineerd, dus ik wil mezelf blijven verbeteren en deze lijn doortrekken. Daar werk ik keihard aan. Mijn eerstvolgende doel is om op mijn 17e mijn officiële debuut te maken’, aldus Taabouni op AZ.nl.

Ook Directeur Voetbalzaken Max Huiberts is blij dat hij het talent heeft weten te binden en heeft veel vertrouwen in hem. ‘Mo heeft afgelopen jaar laten zien dat hij dicht tegen de A-selectie zit, dat is als zeventienjarige bijzonder. Om die reden hebben we hem uitgenodigd om de voorbereiding met het eerste mee te draaien. Ook tijdens deze voorbereiding laat hij zien zich snel aan het niveau van de A-selectie aan te passen’.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar