Elftal en Technische staf

AZ verhuurt Schendelaar aan Telstar

Jasper Schendelaar speelt komend seizoen voor Telstar. AZ verhuurt de 19-jarige doelman voor een seizoen aan de buurman uit Velsen-Zuid. De Alkmaarder sluit per direct aan bij de ploeg van Andries Jonker en is blij met de tijdelijke overstap. ‘Dit is voor mij een hele mooie kans’, geeft de goalie desgevraagd aan. ‘Ik krijg de kans om me bij een mooie club te ontwikkelen en mezelf te laten zien.’

De jeugdinternational sloot in 2013 aan bij AZ en maakt nu dus voor het eerst de stap naar een andere BVO. ‘Ik zal mijn teamgenoten en de staf wel gaan missen’, geeft het talent dan ook aan. ‘Ik heb zeven jaar bij de club gezeten en ben daar continue geweest. Maar een nieuwe omgeving zal alleen maar goed zijn voor mijn ontwikkeling.’

Schendelaar maakte in 2016 op 15-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal tijdens de oefenwedstrijd tegen de Polderse selectie. Tot een officieel debuut kwam het nog niet, maar de Alkmaarder kwam al wel 33 wedstrijden in actie in het betaalde voetbal namens Jong AZ. Zijn toekomstdroom is echter onveranderd: ‘Ik wil nog steeds onder de lat komen bij AZ 1.’

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant