website laten maken in alkmaar
Europees Voetbal

AZ vergeet te winnen van FC Mariupol

AZ heeft zojuist een grote kans gemist om het tweeluik tegen FC Mariupol al vroegtijdig te beslissen. Ondanks een stortvloed aan kansen wilde de bal er simpelweg niet in tegen de Oekraïners (0-0) en zal het in Alkmaar moeten gebeuren.

AZ heeft zojuist een grote kans gemist om het tweeluik tegen FC Mariupol al vroegtijdig te beslissen. Ondanks een stortvloed aan kansen wilde de bal er simpelweg niet in tegen de Oekraïners (0-0) en zal het in Alkmaar moeten gebeuren. Gezien de verhoudingen tussen beide ploegen lijkt dat geen onneembare horde te zijn.

Heer en meester

De Alkmaarders waren heer en meester in de eerste helft tegen FC Mariupol, maar vergaten zichzelf uiteindelijk wel te belonen in de eerste helft. AZ speelde vanaf het eerste fluitsignaal dominant en werd naarmate de eerste helft vorderde beter en beter tegen een zeer matige tegenstander. Het elftal van Arne Slot zette veel druk naar voren en veroverden de bal bij balverlies steeds snel weer terug. Calvin Stengs kwam het dichtstbij een doelpunt, maar zijn harde inzet werd knap gepakt door de keeper van de thuisploeg. De Oekraïners stelden hier bijzonder weinig tegenover en kwamen niet verder dan één schotje op doel.

AZ vergeet zichzelf te belonen

In het begin van de tweede helft ging AZ verder waar het gebleven was en creëerde binnen tien minuten twee enorme kansen. Een schot van Calvin Stengs met rechts kon nog net uit het doel worden gewerkt en datzelfde geldt voor een corner een minuut later die van de lijn werd gehaald bij Mariupol. Daarna volgde ook nog een hele grote kans voor Thomas Ouwejan die een knap breed gelegde bal helemaal verkeerd wist te raken. In de 62e minuut leek het eindelijk raak, Myron Boadu schoot knap raak, maar controleerde de bal met zijn hand waardoor het doelpunt werd afgekeurd door de echt waanzinnig slechte scheidsrechter (die dit dan wel goed zag). Het bleef daarna ook aanvallen regenen, maar de bal wilde simpelweg net niet goed genoeg vallen.

Aan de andere kant gebeurde er vrij weinig, al werd Mariupol vlak voor tijd nog een aantal keren een beetje gevaarlijk. Al met al kunnen we concluderen dat de 0-0 gewoon een prima resultaat is in een Europese uitwedstrijd en dat het volgende week wel eens een leuk potje kan worden in Alkmaar.

[foto via het Twitteraccount van AZ]

Martijn
Over de schrijver

Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft daarnaast met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby en helpt in het echte leven bedrijven aan goed scorende websites met 072DESIGN. Doet daarnaast ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar