Supporterszaken

AZ veegt plannen voor uitbreiding safe standing van tafel

AZ maakte vanmorgen bekend dat dit eerder voorgenomen uitbreiding van de safe standing vakken van tafel zijn geveegd. De club geeft op de eigen website aan dat het op basis van de laatste onderzoeken niet door zal gaan.

Toeval na afgelopen donderdag?

De club geeft inhoudelijk geen uitleg over deze beslissing, dus het grote speculeren over het waarom is online al meteen begonnen.

Het bovenstaande is nog maar een kleine selectie van soortgelijke strekking en het lijkt ook allemaal moeilijk los te zien van de gebeurtenissen van afgelopen donderdag tegen West Ham United. Of dit daadwerkelijk zo is blijft gissen, maar dat is wel wat je krijgt als je zaken niet duidelijk communiceert.

Andere maatregelen om drukte in de vakken op te lossen?

Naast de grote interesse die er is in het staand voetbal kijken bij AZ, waren de onderzoeken die AZ deed naar uitbreiding er ook om de veiligheid in het stadion te verbeteren. De staanvakken waren dit seizoen met grote regelmaat te vol en dit zorgt bijna elke wedstrijd voor onderlinge strubbelingen. Seizoenkaarthouders komen met regelmaat mensen tegen op hun eigen plek en die gaan niet altijd weer even makkelijk aan de kant.

Hoe AZ dit nu gaat oplossen is ook onduidelijk, maar dat probleem lijkt moeilijk te verhelpen zonder uitbreiding, al lijken de tientallen stadionverboden die er aan zitten te komen wel een gat te gaan slaan in de bezetting van de huidige vakken.

AZFanpage
AZFanpage bestaat sinds 2000 en is sinds die tijd uitgegroeid tot de grootste supporterssite van AZ en is ook landelijk een bekende fansite. We brengen al het AZ-nieuws vanuit supportersperspectief. Kritisch, onafhankelijk en betrokken.

    Comments are closed.

    0 %