Jordy Clasie is vrijgesproken naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Groene Ster
18-12-2019: Voetbal: AZ v Groene Ster: Alkmaar KNVB beker 2019-2020 L-R Jordy Clasie of AZ Alkmaar
Elftal en Technische staf

AZ vecht schorsing Clasie succesvol aan

Jordy Clasie is zaterdag gewoon van de partij tegen Sparta na een succesvol protest van AZ tegen de schorsing naar aanleiding van de rode kaart van de Haarlemmer tegen Groene ster.

Geen overtreding

Clasie werd door scheidsrechter Sander van der Eijk het veld uitgestuurd omdat hij vond dat Clasie de doorgebroken spits Chefrino Eind onderuit haalde. AZ was het niet eens met die lezing en vond dat de TV-beelden voor zich spraken omdat er niet was te beoordelen of de aanvaller ook echt werd geraakt. De tuchtcommissie van de KNVB was het hier mee eens en oordeelde dat er niet eens sprake was van een overtreding: ‘Uit de beelden maakt de tuchtcommissie op dat de tegenspeler voor het contact al uit evenwicht is geraakt, voorover valt en tijdens zijn val met zijn hak de knie van Clasie raakt. Naar het oordeel van de tuchtcommissie is er geen sprake van een overtreding zodat niet behoeft te worden beoordeeld of er een duidelijke scoringskans wordt ontnomen.’

Door de vrijspraak kan Clasie net als de laatste vijf wedstrijden weer opgesteld worden als centrale verdediger en dat komt met de blessures van Pantelis Hatzidiakos en Ron Vlaar nog eens extra goed uit.

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan goed scorende websites en shops met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

    Comments are closed.

    Ook interessant