Wedden op voetbal

Elftal en Technische staf

AZ vecht schorsing Clasie succesvol aan

Jordy Clasie is vrijgesproken naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Groene Ster

Jordy Clasie is zaterdag gewoon van de partij tegen Sparta na een succesvol protest van AZ tegen de schorsing naar aanleiding van de rode kaart van de Haarlemmer tegen Groene ster.

Geen overtreding

Clasie werd door scheidsrechter Sander van der Eijk het veld uitgestuurd omdat hij vond dat Clasie de doorgebroken spits Chefrino Eind onderuit haalde. AZ was het niet eens met die lezing en vond dat de TV-beelden voor zich spraken omdat er niet was te beoordelen of de aanvaller ook echt werd geraakt. De tuchtcommissie van de KNVB was het hier mee eens en oordeelde dat er niet eens sprake was van een overtreding: ‘Uit de beelden maakt de tuchtcommissie op dat de tegenspeler voor het contact al uit evenwicht is geraakt, voorover valt en tijdens zijn val met zijn hak de knie van Clasie raakt. Naar het oordeel van de tuchtcommissie is er geen sprake van een overtreding zodat niet behoeft te worden beoordeeld of er een duidelijke scoringskans wordt ontnomen.’

Door de vrijspraak kan Clasie net als de laatste vijf wedstrijden weer opgesteld worden als centrale verdediger en dat komt met de blessures van Pantelis Hatzidiakos en Ron Vlaar nog eens extra goed uit.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Martijn
Over de schrijver

Is de eindverantwoordelijke bij deze site, maar is ook eigenaar van het landelijk toonaangevende In de Hekken. Helpt bedrijven online groeien met 072DESIGN en is eigenaar van PGWEAR Nederland.
Lees ook...
AZ niet akkoord met schikkingsvoorstel Clasie