Elftal en Technische staf

AZ vecht drie duels schorsing Luckassen aan

AZ is maandag niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal om Derrick Luckassen te schorsen voor drie wedstrijden, plus één duel voorwaardelijk. De tuchtcommissie van de KNVB buigt zich daarom donderdag in Zeist over de zaak om nog voor de eerstvolgende wedstrijd van vrijdag tegen ADO Den Haag (thuis) een uitspraak te doen. Mocht AZ ook tegen die uitspraak in beroep gaan, is de verdediger in de tussentijd wel geschorst.

Luckassen maakte zondag in de dramatische uitwedstrijd tegen PSV (3-0) een slaande beweging naar tegenstander Luuk de Jong, al zal AZ betogen dat de 20-jarige speler zich juist los wilde rukken nadat de PSV-spits hem vasthield. AZ zal er alles aan willen doen om een schorsing te minimaliseren omdat de club al weken krap in de verdedigers zit. Ook zondag in Eindhoven zat er geen defensief alternatief op de bank vanwege de blessures van Jan Wuytens (knie), Ridgeciano Haps (teen) en Jop van der Linden (buikspier). De laatste twee zijn vrijdag waarschijnlijk ook nog niet fit, de eerste is dat op z’n vroegst pas in januari. Als ook Luckassen wegvalt, lijken middenvelders (Ben Rienstra) of jeugdspelers (Joris Kramer, Pantelis Hatzidiakos) te moeten worden ingezet in de achterste linie.

ADO, Zwolle en HBS

Het risico van de beroepszaak is dat de tuchtcommissie ook harder kan oordelen dan de aanklager door Luckassen bijvoorbeeld voor vier wedstrijden te schorsen. Mocht de straf blijven staan, mist Luckassen vrijdag de thuiswedstrijd tegen Den Haag, volgende week zondag het uitduel met PEC Zwolle en de woensdag daarop de bekerwedstrijd tegen HBS (uit). In de laatste wedstrijd van 2015 thuis tegen FC Utrecht op zaterdag 19 december lijkt hij dus weer inzetbaar te zijn.

NAKZ
Support Your Local is zijn motto. Kwam in 1997 op 8-jarige leeftijd op de lokroep van de lichtmasten en het gejuich uit de Alkmaarderhout af, dat tot in zijn woonplaats Heiloo te zien en te horen was. Sindsdien uitgegroeid tot fanatiek supporter van AZ, zowel uit als thuis. Tegen het moderne voetbal is een ander motto. Strijdt o.a. via Supportersbeweging Victoria Alkmaar voor de rechten van supporters en het behoud van de supporterscultuur.

10 Comments

 1. Deze zaak is kansloos. Pas als je bij Feyenoord speelt dan kun je dit aanvechten, anders niet.

  1. Kijk, dat is nou de instelling die de spelers gisteren ook hadden. ‘Het gaat toch niet lukken dit te winnen’. Inderdaad kansloos als je met die instelling aan iets begint.

   Waarom niet aanvechten? Wie weet heeft AZ een briljante bewegingsanalist of een ander sterk staaltje bewijslast~!

  2. Wat vindt je nou van Stewart sister of mercy?

   1. Wat bedoel je? Wat heeft Stewart hier mee te maken?

 2. Hoge straf belachelijk.

 3. Heeft brombo Wuytens al afgeschreven?

  ontopic

  Beetje hoge straf voor die (slaande beweging) daarbij lokt Luuk d Jong het uit, dus het is geen bewuste actie. Mijn mening —-1 wedstrijd + 2 voorwaardelijk.

  Daarbij denk ik dat de KNVB deze straf ook heeft gemeten met die rare actie’s uit de vorige wedstrijden..Niet helemaal loyaal dus..

 4. Die benen van luckassen staan haaks op elkaar en daarom schiet hij zo nu en dan in eigen doel. Een wedstrijdje of 20 schorsing dan krijgen we minder doelpunten tegen. 🙂

 5. 3 wedstrijden waarvan 1 voorwaardelijk wat een grappenmakers daar in Zeist als een speler van 020, 010 of pisvee dat doet dan worden ze vrijgesproken wat een kinderachtige benden daarzo in Zeist 1 wedstrijd schorsing zou meer op zijn plaats zijn.

 6. Heb net nog FF de samenvatting stilgezet bij de 3-0 van PSV. Dan staan er – dus excl Coutinho – 7 spelers van AZ in de 16 en 2 van PSV. Brezancic laat zich passeren als een oud vrouwtje door iemand in een racewagen en Luckassen gaat er niet vol in, bang voor een strafschop, zich zeer onzeker voelend…
  Veel van onze mannen missen zelfvertrouwen, heel veel zelfvertrouwen. Daar MOET echt iets gebeuren, Brompie! Ja, een overwinning helpt, maar een sessie mentale weerbaarheid door een sportpsycholoog wellicht ook!

 7. wie weet.. meestal komt er wel wat moois uit een rare wending.
  misschien toch 1 van de jeugdspelers die minuten mag maken en zichzelf bewijst. zal niet de eerste keer zijn dat een gedwongen actie tot iets moois leidt. op die manier misschien toch een beetje hoop houden?
  en anders 3-5-2 spelen? Hoe is het eigenlijk met ortiz?

Comments are closed.

Ook interessant