Wedstrijden

AZ uitgeschakeld na teleurstellende avond in Warschau

AZ is er niet in geslaagd te overwinteren in de Conference League. Op bezoek bij Legia Warschau waren de Alkmaarders zeker niet de mindere, maar verloor de ploeg desondanks met 2-0. De discutabele rode kaart voor Martins Indi had vlak na rust zeker invloed op de uitslag. 

In de eerste tien minuten probeerde AZ een opening te forceren, maar dat resulteerde niet in veel kansen voor de Alkmaarders. Wel kreeg de ploeg van Jansen een viertal corners, die zonder succes werden genomen.

Ondanks het vele balbezit werd doelman Tobiasz nauwelijks getest en was het Legia dat uit de eerste de beste tegenaanval aan de leiding kwam. Een voorzet van de rechterkant kon van dichtbij worden binnengelopen door Ribeiro. De gasten kregen in het restant van de eerste helft niet veel mogelijkheden meer op gelijkmaker.

Rood

Na de rust was de opdracht helder, de ploeg van Jansen moest minimaal twee keer scoren, maar die taak werd nagenoeg onmogelijk toen Martins Indi tien minuten na de hervatting de rode kaart kreeg. De verdediger raakte na een stevige tackle eerst de bal, maar mocht desondanks vroegtijdig gaan douchen.

Pascal Jansen probeerde hierna het tij nog te keren door aanvallend te wisselen, maar ondank enkele dreigende situaties wisten de Alkmaarders nauwelijks echt gevaarlijk te worden.

Sterker nog, het was uiteindelijk Legia dat tien minuten voor tijd de wedstrijd in het slot gooide. Invaller Kramer kon van een meter op vijf ongehinderd inkoppen en daarmee was alle hoop vervlogen. Er komt zodoende een eind aan de het Europese seizoen voor AZ dit seizoen.

Karakteristieken

Doelpunten: 34′ Ribeiro 1-0, 82′ Kramer 2-0

Gele kaarten:

Rode kaart: Martins Indi (AZ)

Opstelling AZ: Owusu-Oduro; Sugawara (80′ Addai), Penetra, Martins Indi (c), Wolfe; Clasie, D. de Wit (80′ Mihailovic), Dantas (60′ Bazoer); Kasius (68′ Sadiq), Pavlidis, Van Brederode (60′ Odgaard)

Opstelling Legia Warscha: Tobiasz; Wszolek (68′ Gil Dias), Pankov (74′ Jedzejczyk), Augustyniak, Kapuadi, Ribeiro; Slisz, Elitim; Josue, Gual (68′ Kramer), Muci

Foto: Pro Shots | Paul Meima

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %